1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Zlínsko

Blansko

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Zlínsko

Blansko

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

14. kolo , 1. května 2014, Tatran Kohoutovice - FK Blansko

Tatran Kohoutovice

1:2

FK Blansko

Poločas: 1:2
Branky: Gansukh, Gregor

Ve čtvrtek ráno sehráli starší žáci odložené utkání v Kohoutovicích. Dopředu jsme věděli, že nás nečeká nic jednoduchého, byť se Kohoutovice momentálně nacházejí ve spodních patrech tabulky.

V úvodu utkání na nás domácí vlítli, ale jejich snaha skončila v 5. min. kdy se Přikryl prosadil ve středu hřiště a vybídl Gansukha, který nadvakrát procedil míč přes brankáře - 0:1. Od této doby jsme na hřišti jasně kralovali a na naši nápaditou hru domácí neměli recept. Přišly i další šance, ale bohužel bez gólového zakončení. V 15. min. jsme se přeci jen dočkali. Chroust nastřelil před bránu odražený míč a Gregor jej pohotově dorazil do brány - 0:2.

Dále jsme domácí přehrávali a šance Gansukha a Prudila volaly po další brance. Bohužel se potvrdilo známé nedáš – dostaneš. Domácí nejprve zahrozili střelou z 25 metrů, kterou Holík podcenil, ale ta naštěstí skončila na břevně. Bohužel jsme se z toho nepoučili a po sérii nebezpečných standardek se domácí dočkali branky. Nastřelený míč na bránu Holík jen vyrazil před sebe a pro domácí hráče nebyl problém jej dorazit do brány - 1:2. V úplném závěru měl další loženku Šmerda, ale opět ho vychytal vynikající domácí brankář.

Jak jsme byli v prvním poločase jasně lepší, tak hned od úvodu toho druhého se náš výkon výrazně zhoršil. Domácí se převážně po našich chybách dostávali před naší bránu a byli také hodně nebezpeční. Holík nás několikrát podržel a když už byl překonán, pomohlo nám zase břevno!

My jsme také měli několik dobrých šancí, když se dvakrát za obranu domácích dostal Gansukh, ale v prvním případě brankář skvěle zakročil a ve druhém našel Ševčíka, který už dával do prázdné, ale naneštěstí trefil domácího obránce. Několikrát nebezpečně vystřelil Šmerda z hranice velkého vápna, při jednom z jeho pokusů domácí brankář jen se štěstím vyrazil míč před sebe a Prudil ho dorazil do brány, jenže domácí pomezní, odmával ofsajd a branka nebyla uznána. O vítězství jsme tak nakonec museli bojovat až do poslední minuty a naštěstí to vyšlo.

Důležité 3 body po výborném prvním poločase a trápení ve druhém, ale pokaždé to asi jednoduše nejde. Tímto vítězstvím jsme si upevnili 3. místo v tabulce a dotáhli se pouhý bod za druhou Svratku Brno, se kterou si to rozdáme již tuto sobotu na jejím hřišti.