1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů
B l a n s k o - Derniéra před domácími diváky v rámci sezóny 2014/15 fotbalistům A týmu FK Blansko vyšla na výbornou. Svěřenci trenéra Michala Kuglera zdolali ambiciózní celek SFK Vrchovinu brankou Jana Nečase 1:0. Toto vítězství znamená kolo před koncem soutěže jistotu záchrany v divizi.

29. kolo , 6. června 2015, FK Blansko - SFK Vrchovina

FK Blansko

1:0

SFK Vrchovina

Poločas: 1:0
Branka: 10. Nečas
ŽK: 41. Doležel, 59. P. Fousek - 17. Dvořáček
Diváků: 175
Rozhodčí: Buček - Miklík, Dohnálek
Delegát: Poklop

Sestavy

Juran - Gromský, R. Fousek, Müller, Bubeníček (C) - Šplíchal, P. Fousek - Jarůšek, Nečas (75. M. Zouhar), Doležel (90. Buchta) - Trtílek
Náhradníci: Kratochvíl, Chloupek, Buchta, M. Zouhar, F. Němec
Trenér: Michal Kugler

Vítek - Komínek, L. Smetana, Dvořáček, Šandera - R. Sodomka, K. Skalník, Michal (C), Mazel (66. Pavel Sodomka) - M. Skalník, Trojánek (77. P. Smetana)
Náhradníci: Pavel Sodomka, P. Smetana, Bača, Skryja
Trenér: Marek Štukhejl

Pro domácí zápas o záchranu, pro hosty souboj na dálku o druhé místo. Takto byly rozloženy karty před posledním domácím utkání fotbalistů FK Blansko, v němž na Údolní přivítali ambiciózní tým Vrchoviny.

Zápas, hraný v náročných klimatických podmínkách a na již tradičně skvěle připraveném pažitu, začal z obou stran opatrně. Do prvních náznaků šancí se dostali hosté. Ve 2. min. nepřesně pálil K. Skalník, o dvě minuty později pak kapitán Michal poslal míč nad branku. Pak se osmělili domácí a hned z toho byl gól. Kombinační akce začala u Bubeníčka, který vystihl uprostřed pole nepřesnou rozehrávku hostů, míč poté přes Nečase a Trtílka doputoval k Jarůškovi, jehož přesnou přihrávku poslal za záda brankáře Vítka JAN NEČAS - 1:0.

Poté se hra vyrovnala a oba soupeři se snažili propracovat do nějaké větší příležitosti. Tu si připsali hosté ve 24. minutě. Tečovanou střelu Komínka z trestného kopu Juran efektní robinsonádou vytěsnil vedle své pravé tyče. Vzápětí přišla první přestávka na občerstvení - panovalo opravdu velké horko. Přes náročné podmínky se bylo na co dívat. Ve 29. min. hlavičkoval po standardce Bubeníčka P. Fousek, míč ještě tečoval Dvořáček, ale pozorný Vítek vzniklé nebezpečí zažehnal. Za tři minuty po Doleželově zblokované střele napálil odražený míč vedle pravé tyče Nečas.

Další větší vzrušení přišlo před koncem půle. Ve 42. minutě po ubráněné standardce poslal domácí Trtílek od poloviny hřiště do samostatné akce Doležela, Vítek však dobře vyběhl a důrazným odkopem o míč domácího forvarda připravil. Následně na druhé straně střílel těsně vedle K. Skalník. O dvě minuty později se k míči dostal opět agilní Trtílek, který se uvolnil přes špatně vyběhnuvšího Vítka, jeho následný technický pokus skončil na horní síti. Do kabin se tak šlo za stavu 1:0.

V druhé půli se již tolik nebezpečných šancí neurodilo, patrně se na hráčích projevilo náročné počasí. Hosté přesto začali aktivněji - centr Skalníka si však stáhl pohotový Juran. Blansko odpovědělo opět Trtílkem a tečovanou střelou Jarůška v 53. minutě. Pak se snažily oba týmy uspět střelami ze střední vzdálenosti. Za domácí jmenovitě Jarůšek, za hosty Mazel.

Čtvrt hodiny před koncem dal o sobě opakovaně vědět Trtílek, leč neúspěšně. V závěru se dostali hosté do tlaku a vynutili si několik rohů za sebou. Domácí obrana v čele s pozorným Juranem si jak se střelou Komínka v 85. min., tak s ránou R. Sodomky v 87. min. poradila. Blansko tak uhájilo hubené vítězství 1:0, které pro ně znamená záchranu v divizi.

ONLINE přenos

FK Blansko - SFK Vrchovina

Další výsledky 29. kola Moravskoslezské divize, skupiny D:

Rosice - Havlíčkův Brod 1:1 (1:1), Uherský Brod - Polná 2:0 (0:0), Žďár nad Sázavou - Napajedla 3:3 (2:2), Mutěnice - Hodonín 0:3 (0:1), Velké Meziříčí - Otrokovice 1:1 (0:1), Stará Říše - Bystřice nad Pernštejnem 1:0 (0:0), Pelhřimov - Tasovice 1:1 (0:1)