1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
B l a n s k o - V dalším přípravném utkání na umělé trávě na Mlýnské si fotbalisté A týmu FK Blansko poradili s účastníkem krajského přeboru. Boskovicím nastříleli svěřenci trenéra Zbyňka Zbořila šest branek.

přátelské utkání , 11. února 2017, FK Blansko - FC Boskovice - Letovice

FK Blansko

6:0

FC Boskovice - Letovice

Poločas: 2:0
Branky: 38. Kratochvíl, 45. D. Pospíšil, 52. Stehlík, 56. Hanuš, 57. a 65. Minx
Rozhodčí: Jiří Roučka - David Prokop, Michal Ježek
Diváků: 85

Sestavy

Juran - Gromský, Hanuš, Koláček, D. Pospíšil - Kratochvíl, Kolařík - Chloupek, Trtílek, Minx - Stehlík
Náhradníci: D. Šmerda, Feik, Veselý
Trenér: Zbyněk Zbořil

J. Bednář - R. Müller, M. Černý, Kolář, Živný, Jan Horák, Preč, Kamenický, L. Martínek, Stara, Novák
Náhradníci: Novotný, Henek, Sychra, Kubín
Trenér: Jan Havlíček

Šestý zápas zimní přípravy A týmu přivedl na umělou trávu na Mlýnské celek Boskovic. V základní sestavě aktuálně 7. týmu krajského přeboru se představili také dva bývalí hráči Blanska. Brankář Jindřich Bednář působil v našem klubu v sezóně 2011/2012, obránce Antonín Kolář pak v roce 2011.

Trenér Zbořil má kromě dlouhodobě zraněného Motyčky na marodce oba střední obránce Šplíchala a Píška a také záložníka Dudu.

V úvodu zápasu zahrozil jako první Trtílek, jeho střelu však pozorný Bednář vyrazil. Poté mířil těsně vedle pravé tyče Stehlík. Také Boskovice se dostávaly do zakončení, ale jejich pokusy kryl spolehlivý Juran. Domácím se většinu prvního poločasu nedařila finální fáze útočných akcí. Vysvobodila je až ve 38. min. standardní situace. Po faulu na D. Šmerdu se efektní střelou přes zeď prosadil JIŘÍ KRATOCHVÍL - 1:0.

Ve 42. min. měli obdobnou možnost skórovat i hosté. Zkušený L. Martínek zakroutil trestný kop k levé tyči, vyrovnání skóre však zabránil výborným zákrokem Juran. Blansko zahrozilo z protiútoku Chloupkem, jehož oblouček však v brance neskončil. Přesto ještě do přestávky stačili svěřenci trenéra Zbořila své vedení navýšit. Trtílek ve vápně důsledně napadal hostující rozehrávku, po zisku míče jej předložil DANIELU POSPÍŠILOVI, který pravačkou z voleje nedal Bednářovi šanci - 2:0.

Po přestávce domácí zrychlili přechod do útoku, zvýšili důraz ve vápně, což se projevilo na skóre. V 52. min. se po centru Chloupka prosadil hlavou na zadní tyči JINDŘICH STEHLÍK - 3:0. O čtyři minuty později znovu centroval Chloupek, míč se dostal k LADISLAVU HANUŠOVI, který ho napálil do sítě - 4:0.

Konečnou podobu výsledku dal v rozmezí 57. - 65. min. bývalý hráč Boskovic JAN MINX. Nejprve se prosadil po spolupráci Stehlíka a přihrávajícího Trtílka - 5:0. Na jeho druhou branku mu pak přihrál sám Stehlík - 6:0. V 68. min. mohl Minx zkompletovat hattrick, ale po centru Kratochvíla branku z hranice malého vápna přestřelil.

Další přípravné utkání sehrají fotbalisté A týmu FK Blansko příští sobotu 18. února od 11:00. Jejich soupeřem bude na umělé trávě na Mlýnské 5. celek divize C FK Letohrad.