1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
B l a n s k o - Ani v sedmém utkání letošního ročníku Fortuna Moravskoslezské divize D nedošlo u Blanska k zaváhání. Dvě branky Martina Sedla a další gól Mohameda Traoreho dopomohly k vítězství 3:1 nad Bystrcí, která domácím hráčům znepříjemňovala hru svou zorganizovanou obrannou činností až do samého závěru utkání.

7. kolo , 15. září 2018, FK Blansko - FC Dosta Bystrc-Kníničky

FK Blansko

3:1

FC Dosta Bystrc-Kníničky

Poločas: 2:0
Branky: 20. a 83. Sedlo, 38. Traore
Osobní tresty: ŽK: 33. Buchta, 51. Paděra - nikdo
Doba hry: 45+0, 45+0
Počet diváků: 426
Rozhodčí: Švehla - Hanáková, Hovorka
Delegát: Šoukal

Sestavy

Doležal - Feik, Mezlík, Huška, Sedlo - Paděra - Chloupek (62. Šmerda), Bednář (C), Urbančok, Buchta (43. Dvořák) - Traore (87. Tulaydan)
Náhradníci: Nešetřil - Dvořák, Šplíchal, Minx, Tulaydan, Šmerda
Trenér: Tomáš Kolouch
Vedoucí: Radek Souček

Herink - Zatloukal, Janíček (C), Svoboda P., Svoboda M. (70. Ovčačík), Krejčíř, Hladký (78. Pohanka), Pelc, Stevanovic, Chmúra, Babic
Náhradníci: Pohanka, Ovčačík, Thompson, Svoboda
Trenér: Martin Kasálek
Vedoucí: Jan Sedláček

Do utkání vstupovala obě mužstva s naprosto odlišnými "starostmi." Blansko chtělo přidat další vítězství a tím pádem i stvrdit své dosavadní 1. místo v tabulce, Bystrc mohla jen překvapit a její případný bodový příspěvek by byl velmi cenný.

Začátek utkání byl, podobně jako celý průběh utkání, v režii blanenských fotbalistů. Ti se snažili po celou dobou kombinovat a vytvářet si příležitosti v blízkosti bystrcké brány. První větší šanci měl už ve 3. minutě Urbančok, který, nikým neatakován, vypálil na Herinka tvrdou ránu. Ten si s ní však dokázal poradit. V 10. minutě zahrozil z 25 metrů Paděra a gólman Herink znovu musel předvést výjimečný zákrok. První gól domácích přinesla 19. minuta, kdy se po závaru dostal v levé části pokutového území k míči Traore. Ten jej chytře pod sebe vyslal směrem k Sedlovi, jehož střela v pádu skončila v bráně Bystrce - 1:0. První nebezpečný střelecký pokus hostů měl ve 27. minutě na svědomí bývalý hráč Blanska Hladký, Doležal však tuto šanci pohotově pokryl a hra se přenesla zpátky na obrannou polovinu Bystrce. V dalších slibných příležitostech byli blízko gólu Traore či Paděra, ale síť prozatím nerozvlnili. Ve 37. minutě už se však domácí mohli radovat. Nepřehlednou situaci před brankou využil k zakončení Traore, jenž dostal míč za brankovou čáru - 2:0. V závěru poločasu už žádná výraznější šance ani na jedné straně nepřišla.

Druhá půle začala pro domácí barvy znovu velmi dobře. Střelecky aktivní Paděra v 52. minutě znovu protáhl k tyči gólmana Herinka, který v tomto zápase podával skvělý výkon. O minutu později pálil nebezpečně z 20 metrů Bednář, ale přestřelil. V 55. minutě se Blanenští dostali k rohovému kopu, po němž však přišla studená sprcha. Urbančok chyboval na středu hřiště, čehož využili hosté k rychlému brejku. V jeho finální fázi vstřelil gól Stevanović a upravil stav na 2:1. Poslední půlhodinka nicméně patřila domácím. Ze spousty šancí, kdy se v blízkosti branky neprosadili Dvořák, Urbančok či Šmerda, vyústila ta v 83. minutě v gól. Přímý kop tradičně rozehrál kapitán Bednář, který našel za obranou hostů Sedla. Ten nejprve orazítkoval tyč a následně na druhý pokus doklepl míč za Herinkova záda - 3:1. Důležitá pojistka v závěru utkání byla na světě. V 86. minutě mohl skóre ještě navýšit Traore po přesné přihrávce Bednáře, nicméně byl vychytán. Poslední šanci měli hosté, a to po chybě Doležala, která naštěstí nebyla potrestána.

Blansko má tak po sedmi utkáních plný počet bodů a může se těšit na další utkání, tentokráte ve Žďaru nad Sázavou. Ten je momentálně na druhé pozici v divizní tabulce se ztrátou pěti bodů. Bude to jistě náročné utkání.

Fotogalerie

http://yokr.rajce.idnes.cz/FK_Blansko_-_FC_Dosta-Kninicky_-_7._kolo_2018_19/

Záznam z utkání

https://www.tvcom.cz/Zapas/Sport-Fotbal/Soutez-Divize-D/Pohlavi-Muzi/Sezona-2018-2019/166245-FK-Blansko,-o.s.-FC-Dosta-Bystrc-Kninicky,-a.s..htm

Další výsledky 7. kola Fortuna Moravskoslezské divize D

Rosice - Stará Říše 2:1
Nové Sady - Žďár nad Sázavou 2:2
Břeclav - Velká Bíteš 4:1
Strání - Ždírec nad Doubravou 0:0
Lanžhot - Tasovice 0:1
Havlíčkův Brod - Polná 0:3
Humpolec - Bzenec 0:3