1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Zlínsko

Blansko

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Zlínsko

Blansko

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

25. kolo , 11. června 2011, FK Blansko B - TJ Sokol Bořitov

FK Blansko B

2:4

TJ Sokol Bořitov

Poločas: 2:0
Branky: 15. Pernica, 22. D. Juránek - 56. a 71. z pen. Šmerda, 70. a 90. J. Richtr

Sestavy

Trubák - Hanskut, Klimeš, Kuda, D. Juránek (46. Vašák) - Antal (75. Majer), Nečas (60. Sedláček), T. Zouhar, Matuška - Bezděk, Pernica (C)
Náhradníci: Sedláček, Vašák, Majer
Trenér: Petr Stupka
Vedoucí mužstva: Jiří Grim

L. Richtr - Jakubec, Mareček, Koláček, Kolínek - Včelař, Šmerda, Knies (55. P. Zouhar), Málek (65. Z. Ostrý) - Klicpera, J. Richtr (C)
Náhradníci: P. Zouhar, M. Ostrý, Z. Ostrý, Vaňura
Trenér: Jaroslav Sýs
Asistent: Alois Ťoupek

B tým přivítal v posledním domácím utkání sezóny na Mlýnské Sokol Bořitov, který bojuje o postup do 1. A třídy. Blanenští se zase zuby nehty snaží zachránit, od nesestupové 12. příčky je dělil pouhý jeden bod.

Bořitov se Blansku představil i s bývalým předsedou blanenského klubu Aloisem Ťoupkem, který je v současnosti asistentem trenéra Jaroslava Sýse. Jako kapitán pak hosty vedl Jaroslav Richtr, který v sezóně 2007/2008 v dresu Blanska postoupil do MSFL.

V prvním poločase nebyl vůbec znát rozdíl 18 bodů, který mezi oběma týmy v tabulce byl. Naopak Blansko svého soupeře téměř k ničemu nepustilo a díky dobrému pohybu si dokázalo vypracovat několik 100% šancí.

Již ve 3. min. se před brankářem L. Richtrem zjevil Nečas, z tohoto souboje vyšel vítězně srážce bořitovské branky. Ve 13. min. se Nečas prosadil individuálně, následně před vápnem přistrčil míč Bezděkovi, který se dobře uvolnil, jeho střela levačkou mířila těsně vedle. Za další dvě minutu poslal Bezděk do úniku Pernicu, jehož střelu ve vápně brankář L. Richtr vyrazil, dobíhající obránci hostů se však mezi sebou nedohodli a míč se od nich odrazil zpět k nohám Pernici, který pohotově míč dopravil do odkryté branky - 1:0.

Za necelou minutu pak Pernica hezky uvolnil Nečase, který sám před brankářem zamířil těsně vedle. V 19. min. vyprášil rukavice Trubákovi z trestného kopu Mareček, dorážející hráči Bořitova stáli v ofsajdu a tak akce nemohla pokračovat. Ve 21. min. byl agilní Nečas faulován těsně před pokutovým územím. K míči se postavil Bezděk, který místo střely posunul míč velde zdi kapitánu Pernicovi, jehož povedenou střelu L. Richtr vytáhl na roh. Ten zahrál Matuška na bližší tyč, míč se k němu poté po přistrčení Bezděka vrátil, domácí záložník poslal do vápna přesný centr, který přetavil v branku důrazný D. Juránek - 2:0.

Hosté byli jako opaření a mohli být rádi, že neprohrávali i vyšším rozdílem. Ve 27. min. se Matuška po narážečce s Pernicou prosmýkl mezi obránci posunul míč na Nečase, který však ani svoji třetí gólovou příležitost nedokázal proměnit a vypálil těsně vedle levé tyče.

Jedinou výraznější šanci v prvním poločase si Bořitov vypracoval ve 42. min., průnik Málka po levé straně skončil střelou, která minula blanenskou branku.

Po změně stran si první šanci vypracovalo Blansko, trestný kop Bezděka Richtr s námahou vytěsnil na roh, následně hlavičkoval po centru Antala Klimeš vedle. Postupně však domácí zcela přepustili iniciativu soupeři, který se v 56. min. dočkal snížení, když brankáře Trubáka překonal technickou střelou z trestného kopu Šmerda - 2:1. Hostům tato branka vlila čerstvou krev do žil a zcela ovládli hru. V 70. min. zůstal po rohovém kopu ve vápně neobsazený kapitán Bořitova J. Richtr, který nabídnutou šancí nepohrdl a vyrovnal na 2:2.

Za další minutu pak pronikajícího obránce Kolínka zastavil Sedláček ve vápně nedovoleně a rozhodčí nařídil pokutový kop. Ve vypjaté chvíli se k míči postavil Šmerda a střelou k pravé tyči nedal Trubákovi šanci - 2:3.

V 87. min. mohli Blanenští vyrovnat, když se ve vápně na chvíli zjevil zcela volný Hanskut, který v tísni vystřelil, hosté však tento pokus zblokovali na roh. Vítězství Bořitova pak v 90. min. zpečetil kapitán J. Richtr, který sám proti Trubákovi zachoval chladnou hlavu, obešel domácího brankáře a zpečetil výhru hostů v poměru 2:4.

Bořitov se díky vítězství posunul minimálně do nedělního odpoledne na první místo a bude čekat, jak si povede jeho nejbližší pronásledovatel v tabulce Tišnov, který doma přivítá Bosonohy. Blansku B zůstává i přes porážka naděje na záchranu, když 12. Rousínov prohrál 3:1 v Medlánkách. Právě tyto dva týmy si to v přímém souboji rozdají o udržení v 1. B třídě. Blansko B musí bezpodmínečně zvítězit, Rousínovu B bude stačit i remíza.