1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Zlínsko

Blansko

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Zlínsko

Blansko

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

13. kolo , 1. září 2009, FK Blansko - FC Svratka Brno

FK Blansko

0:4

FC Svratka Brno

Poločas: 0:1

Sestavy

Hemzal - Kohút, Maňoušek (C), Zemach, Blažek F. (Kala) - Závodný (Zmeko D.), Souček (Sedlák), Šíbl, Loula - Zmeko O. (Bandy), Vintr (C) Trenér: Michal Šenkeřík

není

Velký šok nám způsobilo mužstvo Svratky! Se soupeřem jsme hráli na stadionu ul.Mlýnská, což pro nás byl třetí zápas venku. Upozornil jsem naše hráče o jakého soupeře se jedná, jelikož pod vedením zkušeného trenéra mládeže Josefa Dvořáčka dokázali vloni neprohrát zápas a skončili tak na prvním místě s vysokým skórem. Byl to favorit utkání a když jsem po Bystrci prohlásil, aby nám ty naše výhry nevrátil, tak se stalo už po dalším kole. Hráči základní sestavy (když započtu i přípravkové zápasy v soutěžích) zhruba kolem 40 zápasů po sobě neznali porážku ani remízu a proto se stal vývoj utkání novinkou v jejich repertoáru.

Na začátku utkání jsme měli spoustu šancí, které však nekončily brankou. Soupeř neohrozil naši branku, ale my jsme nedokázali využít čtyř standartek a tak při posledním přímém kopu se dostali Brňáci k míči odkopem na půlku, kde nejzkušenější Pavlík Souček s chybným pokusem dáti malou domů, poslal krátkým míčem ve 25. min.útočníka Svratky k samostatnému nájezdu a ten se nemýlil 0:1.

O půlce byla vidět na mých svěřencích silná nervozita, ale já osobně jsem věřil jako vždy v obrat utkání. Po velké snaze právě Pavlíka se to nepodařilo ba naopak, při další nepozornosti obranné činnosti jsme obdrželi druhou branku. Obránci snad až na výkon Jirky Maňouška utkání nezvládli. V záloze bojující Ladík Šíbl byl jediným hráčem, který Brňáky zaměstnal. Ivo Loula a Pavel Souček pozvolna herně umírali a Lukáš Závodný stále nacházel fotbalovou drzost proti někdy i o dvě hlavy většímu soupeři. Libor Vintr byl dobře bráněn, takže se do šancí dostával jen ojediněle a když se dostal neměl štěstí trefit. Ondra Zmeko postupně zjistil, že kopaná není jen o rychlosti, nic nevypracoval a k míči se nedostával. Po prostřídání posléze utkání skončilo čtyřbrankovým debaklem a budeme mít o čem přemýšlet!

V sobotu konečně hrajeme doma s Lanžhotem a přeji klukům fotbalové zhojení!