1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

13. kolo , 13. dubna 2013, FK Blansko - FC Zbrojovka Brno C

FK Blansko

6:4

FC Zbrojovka Brno C

Poločas: 0:3
Branky: Prudil 2, Ševčík 2, R. Souček, Mlčoušek

Po odloženém utkání v Kohoutovicích nás čekal ostrý start do jarní části sezóny proti Zbrojovce Brno - ročník 2002. Soupeř v celé podzimní části neztratil ani jeden bod a také v našem předešlém zápase prokázal svoji výjimečnou kvalitu, kterou potvrzuje rovněž v mezinárodním měřítku na turnajích, kterých se pravidelně zúčastňuje. Když jsme vzali v potaz omezené možnosti naší přípravy na venkovních plochách před sezónou, vzbuzoval v nás zápas oprávněné obavy.

Od úvodní minuty se hrálo vyrovnané utkání. První šance měli v 7. min. Ševčík a Radek Souček, oba však své střely směřovali přímo do brankáře Brna. Z následného protiútoku se málem naplnilo známé nedáš - dostaneš, hráč soupeře naštěstí mířil mimo tyče. V 10. min. zatáhl Ševčík míč po levé straně, jeho střelu gólman vyrazil, k míči se dostal Doležel, který přestřelil.

V následujících minutách si Zbrojovka vytvořila tlak, ale v 18. min. se z rychlého protiútoku dostal do šance Ševčík. Produktivita v prvním poločase nebyla naší silnou stránkou a soupeř trestal. V 23. min. Zbrojovka otevřela skóre, když si vyražený míč našel jako první hráč Brna, který jej uklidil do sítě.

Následovaly další údery v 25. a 29. min. a za stavu 0:3, který příliš neodpovídal průběhu hry se zdálo být utkání rozhodnuto.

O poločasové přestávce jsme se snažili kluky znovu pozitivně motivovat a ve 33. min. jsme mohli snížit po střele Ševčíka těsně vedle a následné příležitosti Mlčouška. Už ve 36. min. jsme však znovu inkasovali. Za beznadějného stavu 0:4 nastala situace, která přivodila zvrat v utkání. Ve 37. min. brankář soupeře fauloval v pokutovém území Ševčíka a kromě pokutového kopu, kterým Prudil snížil na 1:4, následovalo vyloučení gólmana. V této věkové kategorii málo vídané rozhodnutí ovlivnilo zbytek zápasu v náš prospěch.

Oslabený soupeř i při své kvalitě nedokázal čelit rostoucímu tlaku našich kluků a skóre se začalo obracet. Ve 39. min. Mlčoušek ještě mířil mimo, ale v tři minuty později prokázal dostatečný důraz před bránou a snížil na 2:4.

V 49. min. střílel Němec nad bránu, následoval nebezpečný protiútok Zbrojovky, který ještě mohl změnit další vývoj. V závěrečné desetiminutovce už kluci nabídnutou šanci beze zbytku využili. V 51. min. se trefil Ševčík k levé tyči a v 56. min. stejný hráč vyrovnal na 4:4.

Za dané situace jsme se však s bodem nechtěli spokojit a v 58. min. Radek Souček překlopil misky vah na naši stranu. V 59. min. pak Prudil uzavřel skóre na konečných 6:4.

V málo vídaném zapase jsme soupeři uštědřili první prohru v soutěži. Nutno říci, že k vítězství nám jednoznačně pomohla početní převaha, ale i tak patří klukům velké uznání za to, že dokázali smazat čtyřbrankové manko. Prokázali velkou bojovnost, ale také fotbalovou kvalitu.