1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

20. kolo , 1. června 2013, FC Svratka Brno - FK Blansko

FC Svratka Brno

0:1

FK Blansko

Poločas: 0:0
Branka: Ševčík

Utkání na Svratce Brno pro nás historicky bývají velmi složitá a v poslední době také chudá na branky. Zatímco v loňské sezóně jsme prohráli nejtěsnějším rozdílem 0:1, v sobotu nám naopak jediný vstřelený gól stačil k vítězství. Nutno dodat, že klukům se zápas nepovedl a nedokázali tentokrát odvést svůj standard. Naopak domácí poučeni podzimním zápasem, který v Blansku jasně prohráli, vycházeli z poctivé defenzivní taktiky a spoléhali na brejkové situace, které se jim hlavně v prvním poločase dařilo zakládat.

Zápas začal naší kvalitní kombinací, když Pačovský vyslal po pravé straně Mlčouška, po jeho centru se k zakončení dostal Ševčík. Celá akce skončila rohovým kopem, který znamenal pro domácí další nebezpečí. Následně jsme pustili Svratku poprvé a bohužel ne naposledy do přečíslení, soupeř však zakončil zbrkle mimo bránu. Ve 4. min. Prudil se Ševčíkem sehráli překvapivou variantu rohového kopu, bohužel bez brankového efektu. V následné části utkání se domácím hlavně vinou našich nepřesností podařilo hru vyrovnat, my jsme se dostali pouze k nepřesné střele Ševčíka.

Největší šanci v prvním poločase jsme si vypracovali v 16. min., kdy se Ševčík uvolnil a vystřelil, následná dorážka Buchty mířila pouze do tyče odkryté brány. Do konce první části jsme až na nepřesnou střelu Mlčouška ve 28. min. už nic dalšího nepředvedli. Naopak rozhodčí upřel domácím pokutový kop, když po faulu v pokutovém území nechal nepochopitelně zahrát Svratku pouze přímý volný kop.

Ve 34. min. vyrazil výborný gólman domácích přímý volný kop Ševčíka na roh. Po jeho zahrání mířil Němec hlavou těsně vedle. Ve 38. min. se zrodila rozhodující akce zápasu. Doležel získal míč po rozehrávce soupeře, hlavou našel Radima Ševčíka, který sám před brankářem nezaváhal - 0:1.

Po vstřelené brance se náš výkon přece jen zlepšil a začali jsme si vytvářet další šance. Ve 41. min. našel Ševčík pěknou přihrávkou Prudila, ten střílel pouze do brankáře. Ve 44. min. zahrozila Svratka střelou těsně vedle levé tyče. O tři minuty později jsme předvedli pokus o rychlý protiútok, gólman domácích včasným vyběhnutím vzal šanci Mlčouškovi. Rek se následně pokusil trefit od půlky opuštěnou bránu, brankář se však stihl včas vrátit. Ve stejné minutě se ještě dostal k zakončení Buchta, nemířil však přesně.

V 51. min. se po kombinační akci mohl opět prosadit Buchta, šanci však neproměnil a z následné dorážky mířil Ševčík nad. V 56. min. skončil obdobně přímý volný kop Prudila. V 60. min. posunul Mlčoušek míč na Ševčíka, ten však přestřelil. Zápas tak skončil v této věkové kategorii málo vídaným výsledkem, který nám přinesl cenné tři body do tabulky.











Foto: Zdeněk Nevřela