1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

2. kolo , 17. srpna 2013, FK Blansko B - FK Rájec-Jestřebí

FK Blansko B

0:2

FK Rájec-Jestřebí

Poločas: 0:2
Branky: 8. Sedlák z pen., 32. T. Jarůšek
ŽK: Daněk - Sedlák, M. Klimeš

Sestavy

Suchý (C) - Klügl, Maška, Vágner, D. Juránek - Zavoral, A. Vašák (46. P. Beneš), Daněk, M. Beneš (46. Majer) - Michálek, Matuška
Náhradníci: P. Beneš, Majer, Kunc
Trenér: Ivan Študent

Polák - Kučera, Klimeš, Štrof, Navrátil - Skácel, Farník (81. Palkanynec), Sedlák, Pavlíček (68. Kunc) - Jarůšek, Macháček
Náhradníci: Palkanynec, Kunc
Trenér: Radek Sedláček

Poprvé se na domácím hřišti představili také fotbalisté FK Blansko B, které od nové sezóny vede legendární trenér Ivan Študent. Jejich protivníkem byl sousední Rájec-Jestřebí vedený Radkem Sedláčkem, který ještě v loňské sezóně vedl blanenský B tým.

Aktivněji začali hosté. Již ve 4. min. se po podklouznutí Juránka dostal k míči Skácel, jehož centr nalezl Jarůška, ten z voleje mířil nepřesně. V 7. min. se valil útok rovněž po levém křídle, mezi obránci se prosmýknul Skácel, který byl v pokutovém území stažen Juránkem. Rozhodčí neváhal a ukázal na pokutový kop. Exekuce se ujal Sedlák a s přehledem pokutový kop proměnil - 0:1.

Do první střelecké příležitosti se za blanenské dostal Michálek. Uvolnil se přes bránícího hráče a nepříjemnou střelou k tyči protáhnul Poláka. V 16. min. se zaskvěl Suchý, když vychytal v brankové příležitosti Macháčka. Běžela 18. min. utkání, Daněk svoji rozehrávkou vyslal do protiútoku Macháčka, který byl za cenu žluté karty na půlící čáře zastaven Juránkem.

Ve 25. min. vybojoval u lajny míč Jarůšek, vyslal agilního Macháčka, který opět ztroskotal na blanenském kapitánovi mezi třemi tyčemi. Ve 33. min. se podruhé měnil stav utkání. Přes Mašky se uvolnil Macháček, po sérii odrazů se k míči dostal Jarůšek, jenž napálil míč do sítě - 0:2.

Do druhé půle provedl trenér Študent dvě změny v sestavě. Hřiště opustil A. Vašák a M. Beneš, které nahradil P. Beneš a Majer.

Následujících 45 minut už nebylo zdaleka tak atraktivních. Hra se odehrávala převážně ve středu hřiště. Za zmínku stojí jen dalekonosný pokus Vágnera, jeho střela nenadělala Polákovi větší potíže. V 68. min. po Jarůškově dlouhém autu se ke střele dostal Farník, jeho pravačka nemířila přesně. V 75. min. se uvolnil přes stopery P. Beneš, ale jeho pokus skončil jen na boční síti.

Zbytek utkání se nic zásadního neodehrálo, a tak se z druhého vítězství mohli radovat hráči Rájce, naopak domácí na svoje body v nové sezóně stále čekají.

Foto: Deník/Iveta Borková