1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

13. kolo , 12. dubna 2014, FK Blansko - FC Moravský Krumlov

FK Blansko

4:0

FC Moravský Krumlov

Poločas: 1:0
Branky: Prudil, Gansukh, Ševčík, Šmerda

Po debaklu v Bohunicích trenéři provedli několik změn v sestavě. Už před utkáním bylo jasné, že nás nečeká jednoduché utkání, protože na podzim urostlí hráči Krumlova přes zimu zase ještě vyrostli.

V úvodu utkání měli mírnou převahu hosté, ale bez ohrožení Holíka. Od 5. min. se domácí usadili na polovině hostí a trpělivou hrou se snažili o ohrožení branky. Dobrý pohyb celého týmu a důraz v obraně dělal hostům velké problémy. Bohužel jsme ani my výrazně neohrozili hostujícího brankáře.

Poté se hra zvrtla k řadě nepřesností a k nakopávání míčů, což vyhovovalo hlavně hostům. V závěru poločasu se přeci jenom kluci vrátili ke své hře a přineslo to i několik šancí. Ve 30. min. prošel Prudil po hranici velkého vápna a přízemní střelou k tyči nedal brankáři šanci - 1:0. Hosté po inkasované brance zvýšili úsilí, ale naše skvěle hrající obrana jim nic nedovolila.

Do druhé půle jsme vstoupili opět aktivně a soupeře již jasně přehrávali. Hosté se jen těžko bránili a přicházely i jejich chyby. Jednu z nich v 45. min. potrestal Gansukh a zvýšil na 2:0.

V 50. min. se po rohu dostal odražený míč k Ševčíkovi na velké vápno, ten ho pohotově vrátil zpět a zvýšil na 3:0. O minutu později po uvolnění Pačovského centroval Šmerda na Prudila, který nůžkami zkoušel překvapit brankáře hostí, ten s problémy vyrazil míč na roh. V 55. min. se prosadil Šmerda, když jeho střela z velkého vápna proklouzla brankáři do sítě - 4:0. Po této brance trenéři dali příležitost hráčům z lavičky. I tak kluci kontrolovali závěr utkání a několik dalších šancí volalo po gólu.

V domácí jarní premiéře kluci odehráli utkání jako tým, bojovali a zaslouženě zvítězili. Obrana skvěle eliminovala nejlepšího hráče hostí, který se znechucený nechal v průběhu druhého poločasu vystřídat. V záloze kluci svedli spousty soubojů s urostlými hráči hostů, ale ukázali i svoji chytrost a výbornou hru s míčem. K rychlému Gansukhovi trenéři posunuli Prudila, který byl jedním z nejlepších hráčů na hřišti.

Vysoké vítězství se nerodilo lehce, ale je zcela zasloužené. Další utkání sehrají kluci až za 14 dnů opět na domácím hřišti, kdy přivítají třetí tým ČAFC Židenice, kterému mají vracet porážku z podzimu.