1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Zlínsko

Blansko

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Zlínsko

Blansko

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

15. kolo , 26. dubna 2014, FK Blansko - ČAFC Židenice 2011

FK Blansko

5:0

ČAFC Židenice 2011

Poločas: 1:0
Branky: Gansukh 2, Prudil, Šmerda, Chroust

Sobotní utkání 15. kola krajského přeboru starších žáků bylo přímým soubojem o 3. místo v tabulce. Domácí hráči vstoupili do utkání aktivně, ale v úvodních minutách si žádnou vážnější šanci nevytvořili. Postupně i díky nepřesnostem se hra vyrovnala a také soupeř ukázal, že se chce o dobrý výsledek poprat.

Ve 12. min. si hostující útočník povodil naše tři obránce a jeho pumelice skončila na břevně Holíkovy brány. Hosté hrozili i nadále, hlavně ze standartních situací. Od 20. min. se ale domácí vrátili ke své kombinační hře a začali soupeře jasně přehrávat. Nebezpečí přicházelo hlavně po únicích po křídlech a následných centrech, se kterými si ale hostující brankář vždy poradil.

Ve 23. min. se domácí konečně dočkali, Ševčíkův přetažený centr vrátil před bránu Šmerda a Gansukh jej dorazil do brány - 1:0. V 27. min. zahrával Prudil rohový kop a hlavička Feika skončila pouze na břevně bezmocného brankáře. Ve 30. min. našel kolmicí za obranu Feik Prudila, ten prodloužil na Gansukha, kterého vychytal výborným zákrokem brankář hostí.

Od začátku druhého poločasu domácí pokračovali v nátlakové hře, ale bohužel bez výraznějšího ohrožení branky. Ve 40. min. prošel do vápna Šmerda a obránce jej zastavil pouze za cenu faulu. Nařízený pokutový kop Prudil poslal jen do tyče!

Tlak domácích narůstal a bylo otázkou času, kdy přidají další gól. Po dalším faulu na aktivního Šmerdy zahrával přímý kop Sekanina. Jeho nákop na zadní tyč hostující brankář podcenil a Prudil hlavou do protipohybu zvýšil na 2:0. V 50. min. si vybojoval míč na hranici vápna Šmerda, prošel až před brankáře a chladnokrevně zvýšil na 3:0. O vítězi bylo rozhodnuto, ale domácí dál dobývali soupeřovu bránu.

Po dalším centru se ocitl zcela sám před brankářem Gansukh, ale ten se štěstím hlavičku chytil. Hned na to, po dalším faulu na hranici velkého vápna zahrával přímý kop Šmerda a jeho střelu do šibenice brankář jen s problémy vyrazil na roh. V 58. min. vysunul Prudil Gansukha, který zvýšil na 4:0.

Poté trenéři udělali několik změn v sestavě, ale i přes to se v 65. min. po kombinaci se Šmerdem dostal Chroust ke střele, která vymetla pavouky v šibenici - 5:0. O výborném výkonu po změně stran svědčí to, že se soupeř nedostal prakticky ani k našemu velkému vápnu.

Zasloužené vítězství nad nebezpečným soupeřem a znamená posun v tabulce na 3. místo. Pokud kluci zvládnou vítězně čtvrteční dohrávku v Kohoutovicích, čeká je v sobotu 3. května od 10:30 přímý souboj tentokrát už o 2. místo s týmem Svratky Brno na jeho hřišti.