1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Zlínsko

Blansko

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Zlínsko

Blansko

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

16. kolo , 10. dubna 2011, Hodonín-Šardice B - FK Blansko

Hodonín-Šardice B

0:3

FK Blansko

Poločas: 0:1
Branky: Horáček 2, Trávníček

V prvním utkání to byl přímý souboj prvního s druhým. Vyrovnané utkání lépe zvládli starší dorostenci Blanska a po brance Jirky HEPPA z prvního poločasu si odvážejí tři body za zasloužené vítězství v poměru 0:1 a svému dnešnímu soupeři tak odskočili v čele tabulky už na pětibodový rozdíl.

Mladší dorost čekal souboj s aktuálně čtvrtým celkem soutěže, za který do hry, jak se ukázalo po porovnání zápisu o utkání se zprávami domácích o předchozích zápasech odehraných v MSDL zveřejněných na klubových internetových stránkách, nastoupilo sedm hráčů, kteří hrávají ligu za A tým.

Do utkání nemohli nastoupit zraněný Šafařík, nemocný Machorek a Skoupý, který v sobotu odehrál zápas a vstřelil dvě branky v dresu starších žáků a dnes hrál zápas v dresu st. žáků Zbrojovky, kde je na střídavý start. K dispozici už ale byli "lyžaři" Horáček, Vágner a Zouhar.

Mladší dorostenci zapomněli na "antifotbal" ze druhého poločasu v Židenicích a od úvodního hvizdu předváděli kvalitní kolektivní výkon, a protože také domácí hráli dobře organizovanou hru s vysokým napadáním, byl v první půlhodině k vidění zajímavý, vyrovnaný souboj. Ve 29. min. přerušili útočnou akci domácích na naší pravé straně obrany Martin Šebela s Robinem BUCHTOU, Robin vybojovaný míč přesně rozehrál na půlící čáru Martinu Ševčíkovi, který pronikl až do pokutového území domácích, kde jej sice zdvojili a zakřižovali dva obránci, ale Martin se přesto dokázal uvolnit a přesnou zpětnou přihrávkou po zemi našel na hranici pokutového území nabíhajícího Honzu HORÁČKA a ten přesnou tvrdou střelou otevřel skóre - 0:1.

Obraz hry se do konce poločasu nezměnil, i když z naší strany jsme se dvakrát dostali do náznaku šance, domácí však byli v obraně úspěšní.

O přestávce v kabině připomínal trenér minulý zápas a nutnost vydržet předpokládaný tlak domácích v úvodu druhé půle. Převaha domácích se však nekonala, naopak naši dorostenci postupně získávali stále viditelnější územní i herní převahu a už ve 49. min. znovu Robin BUCHTA vybojoval míč u pravé postranní čáry a přesnou přihrávkou našel na hranici pokutového území Marka TRÁVNÍČKA, který si míč dokázal připravit a přesnou přízemní střelou zvýšil naše vedení na 0:2.

V 56. min. jsme museli provést první střídání a na místo Šebely, kterého chytala křeče do svalů obou nohou, nastoupil Jakub Dvořáček. V 60. min. se skóre měnilo naposledy, když, kdo jiný v tomto zápase než Robin BUCHTA, pronikl do pokutového území a byl faulován a z nařízeného pokutového kopu zvýšil Honza HORÁČEK - 0:3.

Horáček pak byl v 67. min. vystřídán Radimem Bláhou a utkání jsme už s přehledem dohráli, i když se skóre ještě mohlo měnit, protože v 65. min. Michalíkovu střelu, která by jinak skončila v síti, stačil jeden z obránců tečovat tak, že skončila na horní tyči domácí branky a z následného rohu jsme nic nevytěžili.

Vynikající vstup do jarní části soutěže, zisk šesti bodů a skóre 0:10 ze hřišť soupeřů, teď budeme muset potvrdit v prvním jarním domácím utkání proti Tasovicím, které jsou v obou kategoriích poslední a nám nezbývá nic jiného, než povinně plně bodovat.