1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

18. kolo , 23. dubna 2011, SK Slatina - FK Blansko

SK Slatina

3:2

FK Blansko

Poločas: 3:1
Branky: Trávníček, Michalík

Do utkání nastoupilo všech jedenáct zdravých mladších dorostenců a na lavičku usedli hráči, kteří v týdnu začali s tréninkem po zdravotních problémech. Citelně tak chyběli tři hráči základní sestavy, potrestaný Brichta, zraněný Šafařík a Skoupý, který ve stejném čase hrál v dresu starších žáků Zbrojovky v Hranicích.

Přes uvedené absence jsme do utkání nastupovali v roli favorita a hráči tuto roli v prvních dvaceti minutách naprosto nezvládli. Už v 1. min. domácí pronikli snadno přes naši levou stranu až do našeho pokutového území a zde, kde se vzal, tu se vzal, ze svého místa pravého obránce se do prostoru poblíž značky pokutového kopu přesunul a zde nekompromisně sundal domácího hráče Jakub Dvořáček. Takže od druhé minuty domácí vedli brankou z penalty - 1:0.

V 8. min. propadlo autové vhazování domácích přes celou naši obranu až ke vzdálenější tyči, kde nikým nehlídaný domácí hráč s přehledem zvýšil - 2:0.

Dílo naší zkázy pak bylo dokonáno ve 20. min., kdy domácí zahrávali rohový kop, po kterém nikdo z našich hráčů nedokázal míč uklidil z pokutového území, takže nakonec se domácím podařilo vstřelit svůj, jak se ukázalo, poslední gól - 3:0.

Za dvě minuty nato, ve 22. min. skončilo utkání pro Michala Zouhara i pro mne jako vedoucího týmu. Michal po běžném faulu u postranní čáry upadl na rameno tak nešťastně, že si přivodil zlomeninu klíční kosti, po pár minutách se ukázalo, že opravdu nemůže pokračovat a ve hře jej nahradil Radim Bláha. Ještě než jsme sanitkou odjeli do Dětské nemocnice, dokázal ve 27. min. Marek Trávníček hlavou po centru Vágnera snížit - 1:3 a tímto skóre skončil poločas.

Do druhého poločasu jsme nastoupili se snahou o zlepšení hry i výsledku. Hra se lepšila, s přibývajícím časem jsme se dostávali do drtivého tlaku jenže nadšeně hrající domácí hráči bojovali jak ve finále MS. Měli jsme sice územní převahu, ale domácí hráči podnikali nebezpečné protiútoky. My jsme naráželi na houževnatou obranu a nedostávali se k zakončení. Nakonec se podařilo z vápna pohotově prostřelit les nohou Dominiku Michalíkovi, který snížil na 3:2. V závěrečném tlaku se nám podařilo dokonce srovnat, ale pro postavení mimo hru nám branka nebyla uznána.

Druhá porážka v sezoně je nepříjemná, ale zřejmě byla potřebná. Naše hra postrádala nadšení, což soupeři evidentně nechybělo.

Pozn.: První poločas okomentoval Jaroslav Matuška, druhý Petr Stupka