1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Zlínsko

Blansko

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Zlínsko

Blansko

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

1. kolo , 20. srpna 2011, FK Blansko - FC Slovan Brno

FK Blansko

1:0

FC Slovan Brno

Poločas: 0:0
Branka: Loula z pen.

První mistrovský zápas v sezoně pro nás býval vždy těžký. Kluci hráči mají prázdniny a příprava probíhala v nízkém počtu. Spoléhal jsem proto na hráče, kteří prodělali týdenní soustředění. Úkolem bylo získat doma plný počet bodů a to se povedlo.

Nehráli jsme špatně, ale souhra ještě vázla. Příchozí ročník, který si musí zvyknout na vyšší tempo hry a střídavý starty hráčů v lize, budou příčinou častých změn v sestavě. Slovan byl pro mne překvapením (nováček soutěže), což se ve hře několikrát projevilo.

V prvním poločase jsme si vytvořili tlak, ale šance jsme neproměnili. Změnou však byl druhý poločas, kdy soupeř převzal taktovku a nedivil bych se, kdyby jsme obdrželi více než jednu branku, která padla z postavení mimo hru.

Po tomto výpadku nastal obrat a kluci dokázali vyhrát. Filip Blažek pronikl do vápna, byl faulován a Ivo Loula se z penalty nemýlil.

Musím zmínit brankáře Tomáše Holíka (mladší žák), který zastoupil Jendy Matušky (dovolená) svým velmi dobrým výkonem! V zápase byli výraznou postavou Pavel Šamalík, Libor Vintr, Filip Blažek, ostatní odvedli (až na malé chyby) to, co měli. Čekají nás silné Bohunice, ač jsme s nimi hráli na soustředění v náš prospěch - 4:0 (Maňoušek 2, Vintr 2) a 2:2 (Keprt, Loula).

Přeji svým svěřencům další úspěch.