1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

17. kolo , 8. dubna 2012, FK Blansko - FC ŽĎAS Žďár nad Sázavou

FK Blansko

3:3

FC ŽĎAS Žďár nad Sázavou

Poločas: 0:2
Branky: 50. a 60. Skoupý, 68. Šafařík

Další typické utkání dorostenecké divize. Vyrovnaná hra, obě mužstva bojují a čeká se na první branku.

Bohužel i dnes to byl náš soupeř, který v 15´otevřel skóre a to netradičně. Po autovém vhazování propadl míč až před naši branku, kde stál osamocený útočník Žďáru a neměl s proměněním problém. V 17´se situace opakovala jak přes kopírák jen z opačné strany se stejným výsledkem. Stav 0 : 2! A mohlo být ještě hůř. Ve 23´soupeř zahrával trestný kop, jak jinak než od postranní čáry, a obrana nechala opět samotného hráče před naším brankářem, tentokrát se štěstím brankář Pokorný tým podržel. My jsme se dostali také do velmi dobrých příležitostí, ale střelec Skoupý je nevyřešil dobře, proto jsme do kabin odcházeli za stavu 0:2.

Do druhé půle jsme museli provést určité změny. Vystřídal nedůrazný Semchuk a do zálohy šel talentovaný žák Souček. Naše hra se změnila, přitlačili jsme soupeře před jeho branku a začaly přibývat i naše šance. Jednu z nich po pěkné přímočaré akci konečně proměnil agilní Skoupý. Za dalších deset minut proměnil další pěknou akci a stav byl srovnán na 2 : 2. Po této vyrovnávací brance jsme si mysleli, že to půjde samo, ale procitnutí přišlo hned z rozehrávky. Hráč Žďáru si na polovici vzal míč, nikým neatakován prošel středem obrany a dal nám další lacinou branku. Tentokrát jsme se nepoložili jako minulý zápas a pokračovali jsme dál v tlaku. A podařilo se nám vyrovnat po úniku Šafaříkem. Na víc nám už nezbyly síly, ale kluci se tentokrát vydali ze všech sil, o čemž svědčí i to, že většina se na konci potýkala s křečemi.

Tento zápas se dal vyhrát, nebýt zbytečných chyb v obraně a slabé produktivity v zakončení. Snad příště.