1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Zlínsko

Blansko

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Zlínsko

Blansko

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

3. kolo , 5. září 2009, FK Blansko - Sokol Lanžhot

FK Blansko

3:3

Sokol Lanžhot

Poločas: 0:2
Branky: Gracias, Zouhar, Kratochvíl

Sestavy

Filip POKORNÝ - Martin ŠEBELA, Ondřej BLAŽEK (96), Jakub MANDA (C), Ondřej BLAŽEK (95) - Radim ŠAFAŘÍK, Michal ZOUHAR, Milan BRICHTA, Marek LEDVINA - Jiří KRATOCHVÍL, Tomáš GRACIAS Náhradníci: Michal ŠMERDA, Artem HUSENKO, Jakub DVOŘÁČEK, Václav FOLER a Dominik MICHALÍK Trenér: Petr Stupka

není

Do tohoto utkání nastoupil v brance Filip POKORNÝ, který zatím nedostal v soutěžním utkání příležitost a je třeba uvést, že mu spoluhráči v obraně jeho první ostrý start v brance nijak neusnadnili.

V první půli jsme hráli se silným větrem v zádech a také proto se z větší části hra odehrávala na polovině hostů, bohužel bez vážnějšího ohrožení soupeřovy branky z naší strany. Nejnebezpečnější naší akcí tak byl nepodařený centr Radima Šafaříka z 8. min., který nechtěně směřoval pod břevno a hostující brankář jej s potížemi vyrazil nad branku. Opět jsme si nedokázali vytvořit žádnou trvalejší převahu, připravit brankovou příležitost, nedařily se přihrávky a vázla kombinace - stejně jako ve čtvrtečním utkání proti Svratce. Pouze v 19. a 22. min. se o střelu pokusil Michal Zouhar, v obou případech bez efektu. Soupeř se pokoušel pouze o brejky po dlouhých nákopech za naši obranu a dvakrát z nich byl úspěšný. V 17. min. zaváhal s vyběhnutím Filip Pokorný, takže u míče, který by jinak Filip při včasném vyběhnutí zcela jistě měl, byl útočník hostí dříve a přehozením s přehledem otevřel skóre - 0:1, navíc došlo ke kontaktu mezi oběma hráči. Ve 29. min. byla situace velmi podobná, po nedorozumění mezi Jakubem Mandou a Martinem Šebelou se ocitl hostující útočník sám před Filipem a ten byl tentokrát zcela bez šance - 0:2. Do konce poločasu se už nic nezměnilo.

Do druhého poločasu došlo ke dvěma změnám, do branky na místo Filipa Pokorného, který si stěžoval na bolesti žeber po střetu s protihráčem při první brance, nastoupil Michal ŠMERDA a na levém kraji zálohy vystřídal Marka Ledvinu Václav FOLER. Došlo vlastně ještě ke třetí změně. Je tajemstvím trenérů Stupky a Kuglera co s hráči udělali o přestávce v kabině nebo co jim řekli, jisté je, že na hřišti bylo najednou zcela jiné mužstvo. Hned po rozehrání ve 36.min. jsme se dostali do pokutového území hostů, nejprve Jirka KRATOCHVÍL svoji šanci neproměnil, ale vzápětí byl úspěšný Tomáš GRACIAS - 1:2. Následujících 15 minut našeho tlaku ještě k vyrovnání nevedlo, ale vyrovnávací branka visela ve vzduchu. V 50.min přišel šok, když z nenápadné akce po naší levé straně se po autovém vhazování dostal odražený míč k volnému hráči několik metrů před naším pokutovým územím a ten jej nechytatelně napálil do šibenice naší brány a odrazem o spodní část břevna do sítě. Parádní střela, parádní gól, Michal v brance byl naprosto bez šance - 1:3. Ani tato branka naše hráče už nezastavila, hned po rozehrání se v 51.min. prodral do pokutového území hostí Michal ZOUHAR - 2:3. A v 55. min. bylo vyrovnáno, když po centru z volného přímého kopu z levé strany se k míči dostal Jirka KRATOCHVÍL - 3:3. Posledních 15 minut se už hrálo jen před brankou hostujíccího mužstva, ve snaze posílit naši ofenzivu poslali trenéři na hřiště postupně i zbývající náhradníky, takže v 53. min. Dominik MICHALÍK nahradil Radima Šafaříka, v 60. min. Jakub DVOŘÁČEK Tomáše GRACIASE a v 65. min. Artem HUSENKO Martina Šebelu. Šancí ke vstřelení vítězného gólu jsme si dokázali vytvořit několik, ale žádnou jsme nedokázali proměnit. Hlavně v 62. min. po přistrčení míče od Jirky KRATOCHVÍLA měl tutovku na noze Jakub DVOŘÁČEK - bohužel těsně minul branku. A v 62. min. sám Jirka KRATOCHVÍL před brankářem nedokázal dostat míč do sítě. Po předvedeném výkonu a výsledku v první půli bychom mohli být vděčni za získaný bod, ale za výkon ve druhé půli si hráči zasloužili vyhrát, takže jsme dva body ztratili. V tomto utkání se hráči přesvědčili, že žádný soupeř se sám neporazí a naopak každé naše zaváhání může být potrestáno gólem, takže všichni hráči musí makat naplno nejen v tréninku, ale hlavně od začátku každého zápasu. Omluvou předvedeného výkonu z prvního poločasu snad může být to, že odehrát dva zápasy tak krátce po sobě, by bylo náročné nejen pro žáky, ale pro jakýkoliv tým, na druhé straně druhý poločas ukázal, že to tak dopadnout nemuselo.