1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

7. kolo , 6. října 2012, FK Blansko - TJ Tatran Starý Lískovec

FK Blansko

1:1

TJ Tatran Starý Lískovec

Poločas: 1:1
Branka: D. Zmeko

V dalším domácím utkání jsme se utkali s týmem Starého Lískovce, který byl v tabulce těsně před námi na 3. místě. Trenéři se opět museli obejít bez tří hráčů základní sestavy, Feik, Šmerda - zranění, Kadlec - nemoc. Naopak hosté proti nám nastoupili jak jinak s kompletním ročníkem 1998 a jejich fyzická vyspělost byla zřejmá na první pohled.

Do utkání jsme ale vstoupili opět výborně. Již ve 2. minutě se dostal k odraženému míči Dominik Zmeko a zcela sám před brankářem nezaváhal – 1:0.

Hosté byli tímto rychlým golem zaskočeni a teprve od 10. minuty začali využívat své fyzické převahy a postupně začali naše hráče přehrávat. Kluci jim ale nedali nic zadarmo a tak i když se hra odehrávala převážně na naší polovině, hosté si vážnější brankovou příležitost nevypracovali.

My jsme hrozili hlavně z brejků, ve kterých ale osamocený Zmeko neměl šanci. Ve 25. minutě hosté nakopli dlouhý míč na naši pravou polovinu hřiště, zde se nedůsledný Kala nechal obejít útočníkem hostí, který zavezl míč do našeho velkého vápna, nahrávkou pod sebe na penaltu našel zcela volného spoluhráče, pro kterého nebylo problém překonat Holíka – 1:1.

Až do konce prvního poločasu se již nic podstatného neudálo. Do druhé půle vstoupili hosté se snahou o obrat v utkání, ale naši hráči dobrým pohybem záložní řady a důrazem v obraně jejich snahu v pohodě eliminovali. Postupně se ale tlak hostí zvyšoval a naše obrana odolávala místy jen se štěstím. My jsme se dostávali k brance soupeře jen ojediněle bez vážnější brankové příležitosti.

V 60. minutě se hosté dostali do 100% šance, nejprve se ocitl sám v našem pokutovém území hostující hráč, jeho střelu Holík s problémy vyrazil na roh. Po něm vznikl před bránou zmatek, k míči se na malém vápně dostal hráč hostí, který naštěstí trefil jen břevno! Prakticky z protiútoku jsme mohli dát branku i my, když Zmeko postupoval sám na brankáře hostí, ale jeho střela bohužel skončila v jeho rukavicích. Hosté si pak i přes velkou snahu další šanci nevytvořili a tak utkání skončili dělbou bodů po výsledku 1:1.

Utkání nepřineslo příliš fotbalové krásy, byl to spíš boj o každý míč. Tentokrát jsme po většinu utkání tahali za kratší konec, ale kluci si zcela jistě bod za svoji bojovnost a snahu zaslouží. Tento bod je o to cennější, že se naši hráči, většinou ročník 1999 nebo dokonce 2000, dokázali vyrovnat fyzicky vyspělejším hráčům hostí. Škoda jen opět zbytečně inkasované branky, která padla opět po naší hrubé chybě v obraně.