1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
Blansko - Ještě před týdnem by Martina Pulpita nenapadlo, že návrat do profesionálního fotbalu uskuteční jako hlavní trenér FK Blansko. Už v pondělí ale vedl první trénink blanenských fotbalistů, které bude připravovat na jarní část FN:L tak, aby se druhá nejvyšší soutěž hrála v Blansku i příští sezonu.

„Nabídka Blanska pro mě byla milým překvapením. Měl jsem sice rozjednané zahraniční angažmá, ale koronavirová doba všechno odkládá a já už se chtěl vrátit do profesionálního fotbalu. Příchod do Blanska se začal rodit v pátek a v neděli se pak všechno doladilo tak, abych mohl v pondělí převzít mužstvo,“ popsal Pulpit na úvod, jak se vlastně v Blansku ocitl.

Změny doznal pouze post hlavního trenéra, Martin Pulpit tak bude spolupracovat s dosavadním asistentem Martinem Kasálkem a trenérem brankářů Jaromírem Pitákem. Co Pulpit čekl k obsazení trenérského štábu? „Martina Kasálka znám, v začátcích jeho kariéry pode mnou působil v Pardubicích. S trenérem brankářů se budeme postupně seznamovat,“ dodává.


Pulpit převzal mužstvo v pondělí a s týmem zatím absolvoval dvě tréninkové jednotky. „Je předčasné mluvit o tom, jakou hrou se budeme chtít na jaře prezentovat. Víme však, že Blansko má na kontě devět bodů, takže budeme muset hrát tak, abychom získávali body,“ řekl Pulpit jednoduše.

Na závěr se ještě nový hlavní trenér vyjádřil k možným změnám v kádru. „Víme, a taky jsme si to s vedením řekli, kde nás tlačí bota. Máme tu některé hráče na zkoušku, někteří další ještě na zkoušku přijdou. Během následujících čtrnácti dní budeme vědět více,“ uzavřel Martin Pulpit svůj první rozhovor v roli trenéra FK Blansko.