1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
Blansko - Šestnácté kolo FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY posílá do Blanska devátý tým tabulky - FK Varnsdorf. Souboj o důležité tři body začíná v sobotu v 16:30.

Svěřence Martina Pulpita čeká nepříjemný soupeř. Severočeský Varnsdorf sice v jarní části ještě nezvládl zvítězit, ale v uplynulém týdnu dokázal obrat o bod SK Líšeň, díky čemuž si upevnil devátou příčku.

Blansko se v podzimní části s Varnsdorfem utkalo ve čtvrtém kole. Zápas se lépe vyvíjel pro Blansko, které se ujalo v 35. minutě vedení díky trefě Lukáše Kanii. Gólu se však dočkali i domácí, v 70. minutě srovnal z pokutového kopu Adam Ondráček a rozhodl o tom, že si oba týmy rozdělí po bodu.

Jarní souboj však bude o něčem úplně jiném. Domácí Blansko bojuje na hranici sestupových příček, kdežto Varnsdorf se pohybuje v klidném středu tabulky. Domácí mohou být povzbuzeni kvalitními jarními výkony, které jim vynesly hned čtyři body. Tři za výhru nad Třincem, jeden za remízu s Líšní. „V naší situaci byl úvod soutěže nesmírně důležitý. Vzhledem k ostatním výsledkům to však byl jen malý krok k záchraně. Druhá liga je vyrovnaná a porazit může každý každého. Proto je důležité připravovat se na každý zápas a pokusit se urvat každý možný bod,“ vrací se k úvodu jara Radek Buchta.

Negativem však pro Blanenské může být skutečnost, že 21 dní neodehráli soutěžní duel. „Pauzu jsme využili k potrénovaní. Dobili jsme baterky před nesmírně náročným dubnem, kdy nás čeká velký zápasový maratón,“ okomentoval pauzu Radek Buchta.

Utkání začíná v sobotu 3. dubna v 16:30 a sledovat jej můžete prostřednictvím on-line přenosu na portálu onlajny.com.