1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
B L A N S K O - Blanenští fotbalisté na povedené výkony v jarní soutěže navázali i ve třetím duelu, a to proti Varnsdorfu. Svoji převahu z prvního poločasu korunovali zkraje druhé půle vedoucí brankou, o níž se postaral skvělou ranou z přímého kopu Martin Vlachovský. Hosté se poté ze svých dvou šancí vyrovnání nedočkali, a tak vítězství mohl v závěru pečetit Adrián Kopičár - opět parádní střelou z přímého kopu. Blansko v úvodních třech jarních zápasech ani jedno neinkasovalo a při celkovém skóre 4:0 zapsalo sedm bodů z devíti možných.

16. kolo , 3. dubna 2021, FK Blansko - FK Varnsdorf

FK Blansko

2:0

0:0

FK Varnsdorf

Góly: 49. Vlachovský, 86. Kopičár
Žluté karty: 10. Žák, 77. Aggoun – 42. Hasil, 63. Zbrožek, 89. Kouřil.
Rozhodčí: Dorušák – Vejtasa, Líkař.

Sestavy

Halouska – Sukup, Helebrand, Aggoun, Sedlo – R. Buchta (C) – Vlachovský (71. T. Machálek), Kopičár, Ngoma (90+1. Koraksić) – Žák (71. Bartolomeu), Lhotecký (65. Černín).

A. Richter – M. Richter (65. Kouřil), Zbrožek, Hasil – Rudnytskyy (C), Bláha (74. Ondráček), Kocourek, Heppner (65. Kazda) – M. Kubista, Schön (84. Daniel Novák) – Velich.

Trenér domácích Martin Pulpit musel pro bitvu s Varnsdorfem nahradit kapitána Lukáše Lahodného, toho nahradil v základní sestavě Radek Buchta. Jako první zahrozili v zápase fotbalisté Blanska, když si na centr z levé strany naskočil Lhotecký, jeho tvrdá hlavička ale směřovala pouze do rukavic brankáře Richtera. Hra se po úvodní šanci srovnala a příliš fotbalovosti nepřinášela, na další šance se čekalo až do závěru půle.

Nejprve po centru Vlachovského hlavičkoval ve vápně zblízka Aggoun, ale jeho prvnímu gólu v dresu Blanska zabránila pravá tyč branky hostů. Po následném rohu už se domácí stoper mohl z branky opravdu radovat, radost však netrvala dlouho – rozhodčí odpískal útočný faul domácích na brankáře Severočechů. Jako poslední zahrozil v první půli domácí obránce Sedlo, jeho technická rána zpoza vápna si ale cestu mezi tři tyče zhruba o metr nenašla.

Také do druhé půle vstoupilo Blansko jako živější celek a brzy bylo za svou aktivitu odměněno. Po faulu na Lhoteckého dostalo k dispozici přímý kop na hranici vápna, rozehrávky se ujal Martin Vlachovský a svůj premiérový start ve F:NL v základní sestavě ozdobil krásnou ranou kolem zdi na zadní tyč – 1:0. Domácí poté na hřišti byli jasně lepší, další vyloženou šanci si ale nevypracovali.

Po uplynutí hodiny hry se tak připomněli hosté, kteří nebyli daleko od vyrovnání. Nejprve z dálky napřáhl Zbrožek, jeho krásnou ránu směřující pod břevno ale vytáhl Halouska konečky prstů na rohový kop. O čtyři minuty nato už byl domácí brankář po hlavičce Hasila dokonce překonán, jenže mu pomohla levá tyč, která zastavila největší šanci Varnsdorfu v utkání. Hostující stoper navíc za minutu hlavičkoval po rohu znovu, tentokrát však o metr vedle.

Hosté nakonec na své šance mohli žehrat, domácí si totiž připravili pojistku výhry. Čtyři minuty před koncem základní hrací doby se k rozehrávce přímého kopu postavil Adrián Kopičár, který z uctivé vzdálenosti k překvapení všech vyslal parádní táhlou ránu, která o tyč zaplula do sítě – 2:0. V závěru už ve velkém dešti domácí svůj náskok uhájili, ubránili všechny nakopávané míče soupeře a připsali si druhou jarní výhru.