1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
Blansko - Ani ve čtvrtém jarním utkání na domácí půdě Pavel Halouska neinkasoval. Po vítězném utkání s Vlašimí zhodnotil strážce blanenské branky nejen poslední utkání, ale celkovou proměnu týmu.

Jak byste zhodnotil utkání s Vlašimí?
Máme obrovskou radost, že jsme utkání zvládli a zase jsme se tabulkou posunuli vzhůru. Utkání jsme odmakali a podle mě i zaslouženě vyhráli. Velká pochvala patří všem klukům, že jsme dokázali udržet další nulu.

První půle byla v režii Blanska, po změně stran zase byla aktivnější Vlašim. Kde vidíte největší rozdíly mezi poločasy?
V prvním poločase jsme soupeře prakticky k ničemu nepustili, Vlašim se dostala snad jen ke dvěma centrům ze strany. Naopak v druhé půli Vlašim přidala a do vápna nám létalo opravdu hodně centrů. Do toho měli i jednu gólovku, ale naštěstí nás zachránilo břevno.

Byla právě rána do horní tyče tím momentem, při kterém Vám nejvíc zatrnulo?
Asi ano, i když Vlašim ještě dala gól z ofsajdu. Ale u té střele do břevna prakticky stačilo trefit branku a asi bych moc šanci neměl.

Nula s Vlašimí byla už čtvrtou v jarní části, v které jste inkasovali pouze jednou, a to na Žižkově z penalty. Jak se Vám tedy po příchodu trenéra Pulpita chytá?
Určitě se mi chytá dobře. Musím říct, že celkově se mi v Blansku hraje velice dobře, protože jsme tady dobrá parta v kabině a do toho teď máme i dobré výsledky. Věřím, že takhle budeme i nadále pokračovat.

Na levé straně obranné čtveřice nastupuje Martin Sedlo, jenž proti Vlašimi zaznamenal gól i asistenci. Jak vnímáte výkony hráče, který se do Blanska vrátil po působení v 3. lize?
Sedlis je obrovsky pracovitý a zodpovědný hráč směrem do obrany. K tomu má skvělou nadstavbu směrem do ofenzivy, kde je schopný najít si míč ve vápně a doklepnout ho do branky. Tím nám hodně pomáhá, protože našim útočníkům se střelecky zatím tolik nedaří. Věřím ale, že se i oni začnou prosazovat, každopádně budu jenom rád, pokud ve střílení branek bude pokračovat i Sedlis.

Nyní Vás čeká nabitý program, jak to pro Vás jako pro gólmana bude náročné?
Já jsem se osobně na tuto část hodně těšil. Mám rád, když jdou zápasy rychle po sobě. Chytá se mi líp a je to lepší, než když se musí celý týden čekat na další zápas. Navíc jsme teď na dobré vlně, takže by nám tento program mohl vyhovovat a pomoci k dalším bodům.

O víkendu Vás čeká Táborsko, ve středu pak Dukla. Co říct k nejbližším soupeřům?
Proti Táborsku to bude velký boj a hodně těžký zápas. Musíme do něj jít znovu s touhou dobře bránit a nedostat gól, věřím přitom, že gólově se prosadit dokážeme. Proti Dukle nemáme moc co ztratit. Když na tento zápas pojedeme stejně jako na Žižkov a necháme v něm všechno, ostudu určitě neuděláme.

Když se vrátíme ještě na Žižkov, jak moc mrzela obdržená branka z penalty, která ukončila Vaši dlouhou neprůstřelnost?
Mrzelo mě to po zápase hodně, ale taky si musíme říct, že Žižkov měl v zápase více šancí a my jsme nakonec i za bod byli rádi. Je jedno, po jakém výsledku jsme ho získali, ale jak jsem říkal, Žižkov měl rozhodně více ze hry.

Jak vnímáte celkově situaci v lize, kde se letos tolik nedaří původně favorizovaným týmům (Dukla, Jihlava, Žižkov) a o čelo tabulky naopak bojují týmy jako Líšeň nebo Prostějov?
Celá druhá liga je ohromně vyrovnaná a týmy jako Dukla nebo Jihlava nepředvádí takové výkony, které se očekávaly. Je to zvláštní a sám jsem zvědavý, kdo nakonec jako jediný postoupí. Letos je to pro všechny velká šance vzhledem k tomu, že pro příští sezónu sestoupí z první ligy tři týmy a druhá liga tak bude o to náročnější.