1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
Výsledek, který drží blanenské fotbalisty v popředí MSFL. Na průběžné třetí místo se svěřenci Petra Vašíčka vyšplhali díky výhře 2:1 nad Uherským Brodem, i když rozdíl mohl být ještě vyšší. Rozhodující gól dával ve druhé půli Marek Mach.

9. kolo , 25. září 2021, FK Blansko - ČSK Uherský Brod

FK Blansko

2:1

1:0

ČSK Uherský Brod

Branky: 31. Elekana, 70. Mach – 89. Gettler
Žluté karty: 66. Todorič (BLA), 90+1. Záleský (BLA), 90+2. Pyš (BLA) – 42. Vrága (UBR), 77. Flasar (UBR), 90. Gettler (UBR)
Rozhodčí: Vejtasa – Řezníček, Poláček

Sestavy

Záleský – Feik, Blažík, Chyla, Smrčka – Minařík (86. Pyš), Todorič (66. Alexa), Mach, Machálek (C), Elekana (86. Tenora) – Tulajdan (81. Bakayoko)

Jícha – Pavlíček, Vrága, Nevařil, Flasar – Lorenc (79. Košák), Malenovský (63. Šmatelka), Švrček (63. Michalec), Mančík (71. Gettler), Venerý – Josefík

Po delší době nasadil kouč Vašíček do sestavy brankáře Záleského, který tak zastoupil zraněného Nešetřila. Jistil ho gólman David Vitásek, jenž v Blansku zůstane až do konce roku na hostování. Druhý start v základu zaznamenal Nikola Todorič a pouze na lavičce zůstala tradiční opora Lamine Fall.

Blansko šlo do utkání dobře připravené a solidní šanci ukázal hned ze začátku Guy Reteno Elekana. Po přihrávce Macha ve vápně ale střílel jen do míst, kde vyrážel hostující brankář. Kolem čtvrthodiny hry pak zkoušel lob za vyběhnutého brankáře Tomáš Machálek, nicméně balón skončil v rukavicích Jíchy.

Obecně si domácí hráči potřebovali zvyknout na hru soupeře, než se dostali pořádně do tempa. Ještě ve 21. minutě mohla přijít pohroma, když Chyla svojí hlavičkou málem vyslal dopředu útočníka soupeře. K míči se proto musel rychle vrhnout Záleský a zachránil mužstvo.

Na útočné půlce se Jihomoravané nakonec úspěšně usadili ve 31. minutě díky Machovi, jenž udržel balón v pokutovém území a pasem našel volného Elekanu. Útočník si připravil pohotovou střelu, kterou uklidil po zemi za čáru, a zajistil domácím náskok 1:0.

Vedení mohl do konce poločasu ještě navýšit samotný Mach. Místo rány ovšem volil přihrávku, do níž zasáhla obrana Uherského Brodu a zastavila celou akci. Šance Blanska se ale objevovaly i nadále. Například pět minut po startu druhé části mohl zvyšovat opět Elekana, jehož zblízka skvěle vychytal brankář Jícha. Uherskobrodský strážce stejně tak kryl další pokus Macha z 67. minuty, kdy blanenský hráč zahodil samostatný postup zprava.

S dalekonosným pokusem následně neobstál Machálek, který prověřil brankáře střelou pod břevno zpoza vápna. Skóre se ale přece jen měnilo díky Marku Machovi, když svůj další únik za krátkou dobu tentokrát vyřešil přesným padáčkem do sítě. Nicméně v závěru to ještě bylo drama – Vílem Gettler v 89. minutě snižoval střelou k tyči na 1:2 z pohledu Uherského Brodu. Poslední chvíle však domácí ustáli a posunuli se aspoň do neděle na třetí pozici MSFL.

Svoji pozici bude Blansko obhajovat příští týden v neděli 3. října. Tým z brány Moravského krasu zamíří do Olomouce, kde vyzve B-tým ligové Sigmy. Duel startuje dopoledne v 10.15.

Autor: Tadeáš Mima