1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Zlínsko

Blansko

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Zlínsko

Blansko

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů
Moravskoslezská fotbalová liga plyne rychlým tempem a na blanenské fotbalisty čeká další šance na ukořistění tří bodů. Do Blanska zavítá k 7. kolu tým z Hranic, který se pokusí poskočit do první poloviny tabulky. Zato domácí fotbalisté budou chtít konečně prolomit střeleckou smůlu a po delší době naplno bodovat. Zápas na stadionu na Údolní startuje v sobotu v 15:30 hod.

Hranice jsou nováčkem letošního ročníku MSFL. Tým vedený trenérem Romanem Matějkou postoupil z Divize E, kterou ovládl před Přerovem. V Divizi si Hranice vedly suverénně. Celkově prohrály pouze třikrát, stejně tak remizovaly, a k tomu přidaly 20 výher. Ve svém jarním tažení ztratil tým pouhé 2 body za remízu ve Skašticích a zbytek utkání vyhrál! V letošním ročníku si zatím Hranice vedou velmi slušně a po 7 odehraných zápasech jim patří 10. místo a 9 bodů v tabulce.

V posledním utkání dokázaly Hranice na domácí půdě zvítězit nad Uherským Brodem poměrem 2:1. Skóre otevřel domácí Hapal, avšak hosté z Brodu těsně před koncem prvního dějství zásluhou Jana Michalce vyrovnali. Pomyslný hřebíček do rakve poté Brodu zasadil Jakub Rolinc až v 92. minutě a díky jeho brance tak Hranice slavily vítězství. Na domácím hřišti jsou Hranice silné, poradily si zde také s Frýdkem-Místkem (2:1) a remizovaly se Slováckem B (2:2). V MOL Cupu doma potrápily i druholigovou Karvinou, které podlehli až v penaltovém rozstřelu. Venku ovšem Hranice uhrály pouze 2 body za remízy s Vrchovinou (0:0) a Uničovem (1:1).

Domácí si jistě budou muset dát pozor na nejlepšího střelce Hranic Jakuba Rolince, který se zatím v soutěži prosadil 3x a další branku přidal v MOL Cupu. Hranický útočník se může pyšnit také čtyřiadvaceti prvoligovými starty, které nastřádal v olomoucké Sigmě a v Baníku Ostrava. Dalšími zajímavými hráči, kteří mají bohaté zkušenosti z MSFL, jsou například obránci Adam Jasenský (165 startů) a Filip Markovič (109 startů), záložník Josef Pančochář (117 startů) a útočník Lukáš Hapal (110 startů).

Blansko se výsledkově i střelecky trápí a bude mít další možnost obě série prolomit a odrazit se tabulkou vzhůru. Poslední výsledky způsobily propad až na chvost tabulky, kdy po 7 odehraných kolech domácí nasbírali pouhé 4 body a jen bod je dělí od druhé sestupové příčky, kde se krčí hráči Znojma. V sestavě domácích by se snad měli objevit i navrátilci do sestavy a hráči, kteří v minulém kole laborovali s menším zraněním. 7. kolo MSFL na stadionu v Údolní ulici začíná v sobotu 17. září v 15:30.

Sestava Hranic z posledního utkání s Uherským Brodem
Tomečka - Kuchař, Kundrát (C), Markovič, Bezděk - Cagaš, Dittmer - Vavřík (76. Koláček), Rolinc (93. Heřmánek), Lasovský (62. Pak) - Hapal (76. Tilkeridis)

Sestava Blanska z posledního utkání na Vrchovině
Kalina - Chyla, Černý, Smrčka (C), Kamenský - Feik (55. Zúbek), Dano - Alassane (23. Rajčinec), Holman, Tulajdan - Kapur (80. Crhan)

Stream - https://www.tvcom.cz/Zapas/Sport-Fotbal/Soutez-MSFL/Pohlavi-Muzi/Sezona-2022-2023/211689-FK-Blansko,-o.s.-SK-Hranice.htm
Textový přenos - https://m.onlajny.com/match/index/date/2022-09-17/id/383834