1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů
B l a n s k o - Před prvním mistrovským zápasem v nové sezóně 2013/14 jsme si popovídali s koučem Jiřím Hajským o týmu, s kterým vstupuje do divizní soutěže.
Zkus představit mužstvo, začněme novými tvářemi.

V zápase s Morendou mimo jiné chyběl Pospíšil, který přichází z Lipůvky. Myslím, že ten nám pomůže po ofenzivní stránce. Je to rychlý krajní záložník s hrou dopředu. Do obrany máme nově Skoupého. Má dobré fyzické předpoklady, je nejvyšším v týmu. Přišlo několik dorostenců - Horáček, Buchta, Vágner, Daněk. Pro ně to bude do mužské divize velký skok, ale věřím, že si svoje vybojují, třeba Daněk už má za áčko z jara něco odkopáno. Kluci se musí naučit chodit do soubojů důrazněji, ne naivně, všechno je rychlejší. Bude to nějaký čas trvat.

Zůstává Josef Maška.

Chce si ještě zahrát divizi, v Ráječku se mu to nikdy nepovedlo. Bude důležitým tmelícím prvkem mezi omladinou. Bohužel trochu ošidil přípravu, i teď je na dovolené, bude muset zabrat. Jestli přijede až den před zápasem, nevím, zda ho postavím.

Ještě se objevil pro Blanenské neznámý David Michálek.

Je to věkem ještě dorostenec, kde může eventuálně vypomoci popřípadě v B týmu. Je šikovný, uvidíme. Do základu asi hned nebude, to mu musí být jasné. Mužstvo je celkově hrozně mladé.

Kdyby se hrál zápas s Rosicemi zítra, jak by vypadala základní sestava?

Ještě to nemám úplně jasné. Otazníky jsou nad tak třemi posty, nevím, jak na tom kdo bude. Jasný je gólman Juran, Bubeníček, pokud bude zcela zdráv tak Müller, Zouhar, Pospíšil, Gromský, Nečas, asi Trtílek.

Co chceš ještě říct před začátkem nové sezony?

Z pozice trenéra musím bohužel konstatovat, že jsem si myslel, že si toho kluci budou více vážit a trochu více a zodpovědněji budou pracovat. Že se budou v tréninku více rvát o místo. Sami necítí povinnost dělat něco navíc, v tom mne trochu zklamali. Každý by si měl sáhnout do svědomí, až bude při případných horších výkonech kritizován.