1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
R o s i c e / B l a n s k o - V průběhu podzimní části byl jednoznačně největším smolařem v kádru Blanska. Kreativní záložník Martin Pokorný po vleklém zranění kolene od 6. kola postupně naskakoval do sestavy, aby ho z ní krátce na to vyřadil zápal plic. V posledních kolech se dal zdravotně dohromady a v Rosicích se podílel na jediné brance svého mužstva.
V Rosicích jste prohráli 1:3. Jaké je hodnocení utkání z tvého pohledu?

Téměř celý první poločas jsme se nedostali za půlku. Podařilo se nám využít jednu chybu domácích, kdy jsem vypíchl soupeři míč, dal ho do běhu Trťajzovi (Jan Trtílek pozn. red.) a ten s přehledem zakončil. Rosice jinak hrály velmi dobře a projevila se jejich větší zkušenost a také kvalita hráčů.

O výsledku rozhodly dva slepené góly v 52. a 54. minutě…

U toho prvního jsme hráli v deseti, protože byl za lajnou ošetřován Robin Buchta. Malata měl dost prostoru, obhodil si mě jak kužel a trefil to parádně. Po zápase říkal, že to byla náhoda (smích). U třetí branky se nám po standardce soupeře nepodařilo pokrýt dobíhající hráče. Pak už Rosice utkání kontrolovaly.

Ze vzájemných utkání s tímto soupeřem jste vytěžili 3 body při skóre 4:4. To je proti týmu, který ještě minulou sezónu hrál MSFL dobrá vizitka…

Myslím si, že je to slušný dvojzápas. Škoda, že se nepodařilo urvat nějaký bod, ale i tak jsme spokojeni.

Celkově jste uhráli 18 bodů, což je vzhledem k několika zraněným hráčům v čele s Radimem Bubeníčkem dobrý počin…

Ten počet bodů je jakž takž dobrý. Samozřejmě absence Radima Bubeníčka je pro náš tým citelná. Některé zápasy jsme ztratili na konci, což je škoda, protože jsme mohli mít o dva, o tři body víc. Na jaře zabereme a pokusíme se získat minimálně stejný počet.

Na závěr sezóny vás čekají dva halové turnaje – Memoriál Dana Němce a turnaj v Mürzzuschlagu. Ty se určitě do haly těšíš, protože v ní hraješ rád.

Samozřejmě se těším, uvidíme, jestli budu nominovaný. Jako tým k tomu přistoupíme zodpovědně a budeme chtít v obou turnajích uhrát co nejlepší výsledky.

Děkujeme za rozhovor.