1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
B r n o / B l a n s k o - K prvnímu tréninku v rámci zimní přípravy se včera sešli fotbalisté A týmu FK Blansko. Trenér Jiří Hajský a vedoucí mužstva František Fiala přivítali na umělé trávě Nordic Brno v areálu za hotelem Boby 15 hráčů. Novými tvářemi jsou prozatím obránce Petr Čoupek a záložník Jaroslav Kubec.
Po úvodním slovu trenéra seznámil nový člen výkonného výboru FK Blansko Karel Jarůšek hráče a realizační tým s nejčerstvějšími změnami v kádru. Po dohodě s vedením klubu nebylo prodlouženo hostování trojici hráčů Ondřej Skoupý, David Presl (oba FC Sparta Brno) a David Michálek (Tatran Bohunice). Tou nejzásadnější změnou je ukončení spolupráce po vzájemné dohodě se zkušeným obráncem Josefem Maškou, kdy se vedení klubu rozhodlo neakceptovat nabídku Ráječka na dlouhodobé hostování výměnou za dorostence Ondřeje Blažka. Pouze pozdravit přišel spoluhráče s berlemi zraněný útočník Ladislav Hansl. S juniorkou Zbrojovky Brno zahájil přípravu další útočník Ondřej Ullmann, který je aktuálně také ve stavu zraněných. Otazník visí nad dalším působením obránce Michala Daňka, který koketuje s nabídkou Ráječka.

Po roce se naopak do Blanska vrací obránce Jakub Šplíchal, který hostoval v celku TJ Svitavy, hrající divizi C. Obranu by měl vyztužit také zkušený zadák Petr Čoupek (1982), který během své profesionální kariéry okusil prvoligová angažmá ve Slovácku, Baníku Ostrava a Zbrojovce Brno. Na podzim působil tento levonohý bek v MFK Vyškov, který je lídrem divize D. Na test přichází do Blanska levonohý záložník Jaroslav Kubec (1992), který na podzim působil v Ivančicích. Do přípravy se zapojí také útočník Michal Skoupý. Ten na podzim nastupoval za dorost 1. SK Prostějov a odehrál několik utkání také za B tým. Nyní laboruje s výronem kotníku.

V tomto týdnu absolvují svěřenci trenéra Hajského tři tréninkové jednotky. Ta druhá je čeká již dnes v hale Obchodní akademie v Blansku. Ve čtvrtek se budou blanenští fotbalisté připravovat v areálu stadionu na Údolní.

První přátelské utkání sehrají fotbalisté FK Blansko v sobotu 25. ledna. Jejich soupeřem bude od 16:00 na umělé trávě Nordic Brno TJ Čechie Zastávka. Podobně jako v loňské zimní přípravě dalo vedení klubu přednost jednotlivým přátelským utkáním.

Přípravná utkání A týmu FK Blansko - zima 2014

sobota 25. ledna, 16:00
FK Blansko - TJ Čechie Zastávka (UT Nordic Brno)

neděle 2. února, 13:30
FK Blansko - FC Kuřim (VÚT Brno, UT)

neděle 8. února, 14:00
FK Blansko - FC Ivančice (TCM Brněnské Ivanovice, UT)

sobota 15. února, 14:00
TJ Svitavy - FK Blansko (Svitavy - Lány, UT)

sobota 22. února, 18:00
TJ Sokol Určice - FK Blansko (1. SK Prostějov, UT)

sobota 1. března, 14:00
FK Blansko - Fotbal Jevišovice (ZŠ Janouškova, Brno, UT)

sobota 8. března, 14:00
FC Sparta Brno - FK Blansko (FC Sparta Brno, UT)

sobota, 15. března, 13:30
FC Boskovice - FK Blansko (Boskovice, UT)

Seznam hráčů na startu zimní přípravy

Brankáři:
Karel Macháč

Obránci:
Petr Čoupek
Petr Gromský
Jakub Šplíchal
Aleš Vágner

Záložníci:
Radim Bubeníček
Robin Buchta
Jiří Hepp
Jan Horáček
Jaroslav Kubec
Jan Nečas
Martin Pokorný
Jan Pospíšil
Tomáš Zouhar

Útočníci:
Jan Trtílek

Omluvení hráči

David Juran (nemoc), David Müller (školní povinnosti), Ladislav Hansl, Michal Skoupý (oba zranění)