1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Zlínsko

Blansko

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Zlínsko

Blansko

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů
B o s k o v i c e / B l a n s k o - Fotbalu na okrese Blansko v mužské kategorii již druhým rokem vládne blanenský útočník Jan Trtílek. Rozhodli o tom zástupci 23 okresních klubů. Slavnostní vyhlášení výsledků proběhlo v pátek 24. ledna v boskovickém zámeckém skleníku.
Večerem, o jehož kulturní program se starala kapela Espuelas, tanečnice z klubu Tancicini Boskovice a boskovický vzpěrač Petr Mareček, provázel moderátor Oldřich Kovář. Ten postupně představil všech jedenáct nejlepších fotbalistů, kteří se umístili v hlavní anketě. Početné zastoupení zde měl i náš klub. Na 10. místě se umístil Marek Pernica. 25letý útočník v loňském roce hostoval na jaře v Adamově a na podzim ve Vilémovicích. S 21 přesnými zásahy je nejlepším střelcem okresního přeboru. Na otázku, jaký má recept na střílení branek, odpověděl skromně: „Štěstí a čuch.“ Cenu Marek Pernica symbolicky převzal od Jaroslava Grégra, současného předsedy fotbalového klubu TJ Vilémovice.

O dvě příčky výše se umístil obránce Petr Gromský, jemuž cenu předal mistr republiky z roku 1978 a jedna z legend Zbrojovky Brno Rostislav Václavíček. „Je to můj zatím největší úspěch ve fotbalové kariéře. Vůbec jsem nepočítal s tím, že bych se mohl dostat mezi jedenáct nejlepších. Se svým umístěním jsem moc spokojený. Hlavně se nám minulý rok povedl jako týmu, protože jsme postoupili do divize. Věřím, že na jaře se zachráníme a bude to jen a jen lepší. V Blansku jsem momentálně spokojený a nikam odcházet bych nechtěl,“ dodal blanenský obránce.

Na 6. místě se umístil záložník Tomáš Zouhar, který již čtvrtou sezónu obléká dres A týmu FK Blansko. Cenu mu předával předseda OFS Břeclav František Stejskal. „Jsem na tom podobně jako Petr. Také jsem se svou nominací vůbec nepočítal. Asi hlavní roli hrál ten postup, který se nám v létě podařil. Jinak celou akci hodnotím pozitivně. Bohužel nás umístění bude něco stát, protože kapitán Radim Bubeníček v kabině představil nový řád pokut, který zahrnuje i položku za umístění v této anketě,“ doplnil pikantní informaci Tomáš Zouhar. Jeho jmenovec Michal Zouhar, který je kmenovým hráčem Šošůvky a patří k oporám našeho dorostu, převzal z rukou starosty města Blanska Ivo Poláka cenu za první místo v této kategorii. Mezi přípravkáři byl vyhodnocen jako vítěz rovněž hráč s příjmením Zouhar, tentokrát však Dominik ze Sokola Lipovec.

V kategorii trenér zvítězil Radek Sedláček, který ještě před rokem vedl B tým FK Blansko a v současné době je lodivodem Rájce-Jestřebí, lídra 1.B třídy, skupiny A. Pozici nejlepšího rozhodčího okresu obhájil Miroslav Nejezchleb z Rájce-Jestřebí, který již řídí utkání v divizní soutěži. Jak divákům prozradil, jeho cílem je minimálně česká nejvyšší soutěž. Mezi žáky byl nejlepší Lukáš Vorlický z Boskovic, který obléká dres Zbrojovky Brno. V hlavní anketě se neztratil ani jeho otec Jiří, který obsadil 9. místo.

Do síně slávy OFS Blansko byl jako první uveden pan Zdeněk Skřipský z Rájce-Jestřebí, kterému k tomuto ocenění popřál přímo na pódiu společně s předsedou OFS Blansko Vladimírem Kristýnem a předsedou OFS Břeclav Františkem Stejskalem devatenáctinásobný československý reprezentant Jiří Tichý, který 6. prosince loňského roku oslavil osmdesáté narozeniny. Během své aktivní kariéry získal tento legendární obránce se Spartou Praha tři mistrovské tituly a především je držitelem stříbrné medaile z MS v Chile z roku 1962. I díky těmto úspěchům je členem Síně slávy českého fotbalu.

Vyvrcholením slavnostního večera bylo jmenování vítězů v ženské a následně mužské kategorii. Loňské prvenství dokázala obhájit hráčka Kunštátu Kateřina Zoubková, která v současnosti obléká dres Olympie Ráječko. Mezi muži zvítězil podruhé za sebou útočník FK Blansko Jan Trtílek. Ten při své řeči znovu připomněl přání živit se fotbalem na profesionální úrovni. „Myslím si, že bych svoje prvenství neobhájil, pokud bychom nepostoupili do divize. Díky výsledkům a práci celého týmu se mi to podařilo, z čehož mám velkou radost,“ doplnil blanenský střelec.

Výsledky ankety fotbalista OFS Blansko 2013

Kategorie muži:
1. Jan Trtílek (FK Blansko)
2. Martin Sehnal (SK Olympia Ráječko)
3. Ondřej Španěl (FK Kunštát)
4. Jakub Tenora (SK Olympia Ráječko)
5. Martin Fadrný (FC Boskovice)
6. Tomáš Zouhar (TJ Rakovec Kotvrdovice/FK Blansko)
7. Jan Sehnal (SK Olympia Ráječko)
8. Petr Gromský (Rudice/FK Blansko)
9. Jiří Vorlický (FC Boskovice/TJ Vilémovice)
10. Marek Pernica (FK Blansko/TJ Vilémovice)
11. Antonín Preč (FC Boskovice/FK Kunštát)

Kategorie ženy:
Kateřina Zoubková (FK Kunštát/SK Olympia Ráječko)

Kategorie dorost:
Michal Zouhar (Šošůvka/FK Blansko)

Kategorie žáci:
Lukáš Vorlický (FC Boskovice/FC Zbrojovka Brno)

Kategorie přípravky:
Dominik Zouhar (Sokol Lipovec)

Kategorie trenér:
Radek Sedláček (FK MKZ Rájec-Jestřebí)

Kategorie rozhodčí:
Miroslav Nejezchleb (Rájec-Jestřebí)

Síň slávy:
Zdeněk Skřipský (Rájec-Jestřebí)

Ceny předávali:
Jiří Crha (místostarosta Blanska), Josef Dvořáček (sekretář JmKFS), Jaroslav Grégr (předseda TJ Vilémovice), František Chabiča (rozhodčí, člen komise rozhodčích JmKFS), Jaromír Janíček (člen VV OFS Blansko, předseda TJ Sokol Rudice), Karel Jarůšek (fotbalová legenda, člen VV FK Blansko), Vladimír Kristýn (předseda OFS Blansko, člen VV JmKFS, předseda ASK Lipůvka), Lubomír Němec (člen VV JmKFS, předseda Tatranu Bohunice), Tomáš Polách (profesionální fotbalista, poslední angažmá - FC Fastav Zlín), Ivo Polák (starosta Blanska), Vít Rajtšlégr (starosta Ráječka), František Stejskal (předseda OFS Břeclav), Miroslav Strouhal (předseda komise rozhodčích JmKFS), Jiří Tichý (člen Síně slávy českého fotbalu, stříbro z MS v Chile 1962, 3x mistr ligy), Lubomír Toufar (poslanec), Rostislav Václavíček (mistr ligy 1978, FC Zbrojovka Brno).

Fotogalerie

http://www.fkblansko.cz/fotogalerie...

Reportáž