1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Zlínsko

Blansko

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Zlínsko

Blansko

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů
B l a n s k o - Již v sobotu čeká fotbalisty FK Blansko ostrý start do jarní části divize na půdě vedoucího celku tabulky Vyškova. O průběhu právě skončené zimní přípravy jsme podiskutovali s trenérem Jiřím Hajským.
Jak hodnotíte průběh zimní přípravy?

Pokud bych ji měl porovnat s tou loňskou, tak byla podstatně lepší. Jednak se do ní zapojilo více hráčů, měli jsme větší počet tréninkových jednotek, které byli i kvalitnější. Co se týká přípravných utkání, hodně jsme se zaměřili na hledání alternativy za Pepu Mašku na pozici stopera. Bohužel jsme i vinou zranění neodehráli více přípravných utkání ve stejném složení.

Z podzimního kádru odešlo šest hráčů. Podařilo se je nahradit?

Počtem sice ne, ale kvalitou jsem o tom přesvědčený. Jak jsem již zmínil, nejvíce mě trápilo složení defenzivní řady po odchodu Mašky, který svoji roli plnil na podzim velmi dobře. Věřím, že příchodem Petra Čoupka jsme získali potřebnou kvalitu do zadních řad. Je škoda, že vinou zranění u nás nepokračuje Ondřej Ullmann ze Zbrojovky. Útok však posílil Honza Koudelka, který byl v přípravných utkáních tahounem ofenzivní činnosti. Věřím, že si střeleckou formu z přípravy přenese do mistrovských utkání.

Jak celkově hodnotíte přinos nových či staronových hráčů - Čoupek, Koudelka, M. Skoupý, Šplíchal?

Všichni čtyři během přípravy ukázali, že budou pro mužstvo přínosem. Pokud se nestane nic nečekaného, tak by měli být členy základní sestavy, což hovoří za vše.

Přípravu vám komplikovala zranění Jurana, Trtílka, Bubeníčka a Hansla. Jak to s nimi aktuálně vypadá?

Radima Bubeníčka čeká operace kolene. Je škoda, že vinou chybné diagnózy ztratil půl roku. Osobně mu přeju, aby se co nejdříve uzdravil. Pro nás je jeho absence ztrátou, se kterou se musíme poprat. Laďa Hansl se postupně zapojil do tréninkového procesu. Občas si ztěžuje na bolesti kotníku. Doufejme, že postupnou zátěží ty bolesti odezní. Honza Trtílek už hrál v Boskovicích. Je škoda, že ani jednu ze tří příprav, kterou jsem tu, tak neabsolvoval kompletní. Po kondiční stránce se obávám, že bude ze začátku sezóny limitován. Věřím, že to manko co nejdříve dožene. David Juran odchytal poslední dva zápasy a je v pořádku.

Na úvod jara vás čeká vedoucí celek divize Vyškov. Na podzim jste s tímto soupeřem v poločase prohrávali už 0:3, nakonec z toho byla prohra 2:3. S jakými plány do Vyškova cestujete?

Pro nás je to částečně výhoda, že na úvod hrajeme s prvním týmem. Přeci jen obhajovat první místo je psychicky náročné. My jsme si na podzim ověřili, že jsme s Vyškovem schopni hrát rovnocennou partii. Chceme se poprat o co nejlepší výsledek a jedeme tam neprohrát.

Cíl pro jaro zůstává stejný - záchrana...

Myslím si, že pro toto mladé mužstvo je důležité, aby se v divizi letos udrželo a aby hráči nabrali potřebné zkušenosti. Přál bych si, abychom body, potřebné k záchraně získali co nejdříve tak, abychom následně dali příležitost všem hráčům z kádru. Na úvod jara to zatím vypadá, že až tolik se sestavou točit nebudeme, protože někteří hráči nemají takovou formu jako na podzim.

Kdo bude kapitánem mužstva?

Navrhl jsem klukům v kabině čtyři jména hráčů, kteří by byli schopni tuto úlohu plnit. Po dvou dnech následovala volba hráčů, z níž jednoznačně vzešel Jan Nečas. Jeho zástupcem byl zvolen Petr Čoupek.

Děkujeme za rozhovor.