1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů
B l a n s k o - Tradičně dobře naladěný byl čestný host nedělního utkání Blansko - Bohunice, populární brněnský fotbalista a šoumen Petr Švancara. Zároveň dal blanenským příznivcům naději, že by v budoucnu mohl obléci dres FK Blansko.
Jak byste utkání zhodnotil okem odborníka?

Nevím, jestli jsem odborník, ale je škoda, že diváci neviděli více brankových příležitostí. Myslím si, že remíza je spravedlivá, protože oba soupeři tu jednu z velkých šancí, které měli, tak proměnili. Je pravda, že Blansko po vyrovnání na 1:1 mělo jednu stoprocentní šanci po chybě hostů, kdy se nedomluvil stoper s brankářem a útočník (Jan Trtílek, pozn. autora) z toho mohl vytěžit víc. Osobně jsem čekal útočnější zápas, ale tím, že se hrálo víc defenzivně, je remíza zasloužená.

Porovnejte kvalitu divize a první ligy. V čem je největší rozdíl?

Rozdíl je hlavně v kvalitě hráčů, v práci s míčem, v rychlosti a v myšlence směrem dopředu. V divizi je daleko víc nákopů jak se říká naslepo. V lize se snaží hráči ne až tak odevzdat míč zadarmo. Srovnává se to těžko, ale na to, že jsme viděli divizní utkání, tak mě zde pár kluků zaujalo a jsou určitě šikovní. Na divizi chodím často a podle mě jsme viděli typické divizní utkání.

Až skončíte s vrcholovým fotbalem, jakou soutěž budete hrát?

Já tak nějak počítám s tím, že mě právě divize nemine. Teď bych chtěl ještě hrát co nejvýš, pokud mě v dalších letech vydrží zdraví a budu mít výkonnost, tak si divizi rád zahraji. Ta soutěž má svoji kvalitu a třeba si ji zahraji zrovna v tomto regionu, kde lidé na fotbal chodí. Když už bych tuto soutěž hrál, tak bych velice rád přilákal na zápasy co nejvíce diváků.

Které týmy připadají v úvahu, pokud byste na divizní úrovni hrál?

Právě nejreálnější je mé působení v Blansku nebo v Bohunicích, protože je známé mé spojení s Karlem Jarůškem, které je hodně silné už od dob, kdy jsem s profesionálním fotbalem začínal. I zdejší region na mě působí pozitivně. Na druhou stranu v Bohunicích mám také kamarády, kteří se ve zdejším klubu angažují, takže tam mám velké dilema a měl jsem ho i před utkáním, komu budu fandit. Trošku víc jsem přál Bohunicím, protože měly míň bodů a také jim přeji záchranu. Tím, že to skončilo remízou, tak je to jak jsem již uvedl, spravedlivé. Za oba týmy hrát nemůžu, takže se uvidí, kam mě to potom zláká víc.

Děkujeme za rozhovor.

Fotogalerie