1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Zlínsko

Blansko

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Zlínsko

Blansko

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů
O l o m o u c / B l a n s k o - Moravské soutěže znají sestupový klíč. MSFL opustí poslední celek, divize D a E dohromady čtyři kluby. Počet sestupujících a postupujících ještě mohly ovlivnit přihlášky do příštího ročníku, jejichž uzávěrka byla v pondělí.
„Do příštího ročníku se v uvedených soutěžích přihlásily všechny kluby,“ informoval Zdeněk Štastný, předseda STK ŘK FAČR pro Moravu. Při losu tak budou v "osudí" i béčka Slovácka, Zlína a Olomouce. Sestupy v moravských soutěžích půjdou
v letošním ročníku podle klasických not.

Moravské soutěže mají vazbu na Fotbalovou národní ligu a jelikož z ní sestupují dva týmy z Čech, z MSFL půjde do divize pouze poslední. Nad propastí je dvě kola před koncem Žďár nad Sázavou, který ztrácí na předposlední Břeclav pět bodů.

Z obou moravských divizí potom spadnou do krajského přeboru dohromady čtyři mužstva - z každé skupiny dva nejhorší.
V "déčku" patří mezi nejohroženější Napajedla a Bohunice. Jistotu udržení ale ještě nemají Bystrc, Tasovice, Hodonín a Uherský Brod.

Sestupové tabulky

FNL
Sestupují Vltavín a Bohemians Praha.

MSFL
Dolů půjde 16. celek - Žďár nad Sázavou má ztrátu pět bodů na Břeclav.

Divize D
Sestupovat budou dva týmy. Aktuální pořadí je: 11. Uherský Brod 32 bodů, 12. Hodonín 31 bodů, 13. Tasovice 30 bodů, 14. Bystrc 29 bodů, 15. Bohunice 28 bodů, 16. Napajedla 28 bodů.

Na počty sestupujících v soutěžích JmKFS bude mít následně vliv počet sestupujících klubů z Jihomoravského kraje z divize D do KP.

Zdroj: www.jihomoravskyfotbal.cz