1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
N a p a j e d l a / B l a n s k o - Vydařenou obnovenou premiéru v dresu FK Blansko má za sebou útočník Ondřej Ullmann. Ten ještě ve čtvrtek koketoval s nabídkou třetiligové Břeclavi, v sobotu však již nechyběl v základní sestavě Blanska v Napajedlech.
A návrat do blanenského dresu to byl vskutku vydařený. Svůj tradičně bojovný výkon korunoval pracovitý forvard s trvalým bydlištěm v Šebrově vítěznou trefou. „Jsem hrozně rád, že se to tak rychle stihlo udělat. Upřímně jsem nedoufal, že bych mohl být k dispozici už pro první kolo, ale povedlo jsem to. Jsem maximálně spokojený, máme tři body a dal jsem gól,“ radoval se po zápase Ondřej Ullmann.

Přitom na poslední zápas v Napajedlech nemá právě nejlepší vzpomínky. V 11. kole minulé sezóny tu po hodině hry musel pro zranění kotníku střídat a ve zbytku podzimu již svou bilanci tří branek a dvou přihrávek ze sedmi utkání nestihl rozšířit. „Přiznám se, že jsem si na to vzpomněl. Na druhou stranu se tím člověk nemůže nějak moc zaobírat, stát se to může kdekoliv. Můj výkon tím určitě nijak ovlivněný nebyl,“ doplnil odhodlaně Ullmann.

Jeho staronový tým již od 3. minuty prohrával, ale na jeho výkonu to nijak znát nebylo. „Inkasovaná branka nás ještě více ztužila. Povedl se nám obrat. V závěru tam bylo několik brejků, po kterých jsme mohli vedení pojistit, ale nepovedlo se. Podržel nás i David Juran a tři body tak vezeme domů,“ dodal k vývoji zápasu mladý útočník.

Ve 28. min. se po akci Petra Čoupka zrodil klíčový moment utkání, při němž se gólově zaskvěl právě Ondřej Ullmann. „Ten míč jsem netrefil příliš dobře, bylo to podrážkou. Naštěstí brankář už byl na zemi a míč skončil v brance. Byl jsem připravený i na dorážku a pohlídal jsem si také ofsajd. Byl jsem zkrátka tam, kde být mám,“ dodal k první trefě v nové sezóně spokojený autor.

A s jakými cíly vkročil podruhé do stejné řeky Ondřej Ullmann? „Chtěl bych pravidelně nastupovat a dávat góly, abych se klubu co nejvíce vyplatil, to by bylo úplně nejlepší. Znám v týmu prakticky všechny kluky ať už z předchozího působení v Blansku nebo z juniorky Zbrojovky, kde mě trénoval i pan Grmela. Pod jeho vedením jsme získali titul v juniorské lize. Věřím, že na tuto úspěšnou spolupráci navážeme v Blansku,“ dodal závěrem Ondřej Ullmann.