1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
B l a n s k o - Hodně rozmrzelý odcházel po vysoké domácí porážce do kabin trenér FK Blansko Ludevít Grmela. Jeho svěřenci v prvním poločase předvedli odhodlaný výkon, dokázali si vypracovat řadu gólových šancí, ve kterých však selhali. „Výsledek je katastrofální,“ procedil blanenský lodivod.
Markantní rozdíl mezi oběma týmy byl v produktivitě. „Na to, že jsme nastoupili proti druhému týmu tabulky, jsme odehráli dobrý zápas. Bohužel od začátku sezóny máme problémy s produktivitou. Dnes to byl extrém, šli jsme čtyřikrát sami na branku, další tři šance jsme nevyužili. Nemůžeme pak čekat nic jiného, než že nás za to soupeř potrestá. Mrzí mě to, protože podle mě fotbal byl z naší strany dobrý, ale výsledek je samozřejmě katastrofální,“ hodnotil vývoj zápasu blanenský trenér.

Zda se při proměňování šancí podepisuje na hráčích série bez vítězství, která již čítá sedm utkání, si Ludevít Grmela nemyslí. „Je to o tom, aby se do šance dostal ten správný hráč, což podle mě v tomto zápase bylo. O to víc jsem zklamaný, že David Jukl ani Ondra Ullmann šance nedali. Zlomové podle mě bylo i to, že jsme opět dostali první gól. Při té situaci naši obránci místo toho, aby soupeře dostoupili, tak před hráči ustupovali. To, že pak soupeř předvede povedenou kombinaci, pak pramení z volného prostoru, který mu tímto nedůrazem nabídneme. Takových branek jsme dostali za celý podzim většinu. Jsou to hloupé chyby, které nás neskutečně sráží a děláme jich navíc spoustu,“ pojmenovává jednu z příčin mizerných výsledků blanenský lodivod.

Zmar týmu pak dokumentoval útočník Jan Trtílek, který byl na začátku poslední dvacetiminutovky po dvou žlutých kartách v krátkém sledu vyloučen. „Do takových situací se Honza jako útočník nemůže vůbec dostat. Byl to školácké fauly, které nic neřešily,“ zakončil hodnocení nepodařeného utkání Ludevít Grmela.