1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů
V y š k o v / B l a n s k o - Úvodní přípravný zápas proti třetiligovému Prostějovu se fotbalistům FK Blansko výsledkově nevydařil. Trenér Michal Kugler mohl být spokojen pouze po prvním poločase, po němž byl poměr branek 1:0 v neprospěch jeho mužstva.
Jak hodnotíš úvodní přípravný zápas?

Soupeř byl velmi kvalitní. Hrál rychlý, moderní fotbal, napadal naši rozehrávku a jeho náběhy bylo velmi obtížné číst. Náš projev byl těžkopádný, což znamená, že musíme na fyzické kondici ještě hodně pracovat. I když je výsledek jednoznačný, tak se snažím hledat pozitivní věci. Výkony některých hráčů byly velmi slušné. Ty negativní věci si řekneme na tréninku a budeme pracovat na jejich odstranění tak, abychom na jaře dosahovali co nejlepších výsledků.

Proč se podle tebe ve druhém poločase nepodařilo udržet se soupeřem krok?

Je to paradoxní, protože v prvním poločase hrál Prostějov v silnějším složení. Bohužel někteří kluci, které v týmu máme, ještě nejsou zvyklí na to, že soupeř je schopný produkovat tak rychlou hru. To se pak bohužel projeví.

Jaký je plán na další týden přípravy?

Máme na programu čtyři tréninkové jednotky. Budeme pracovat na kondici i na taktice. Chceme se neustále posouvat dál. Taktické stránce jsme se před prvním přípravným zápasem věnovali pouze na dvou trénincích z důvodu absence některých hráčů. Navíc jsme měli k dispozici pouze vedlejší hřiště na Údolní, které bohužel ani není nalajnované. Proto jsme byli rádi, že jsme si ve Vyškově zahráli na perfektním terénu. Problémy jsme měli s rychlostí, ale já věřím, že se v tomto směru zlepšíme.

V pátek proběhlo vyhlášení ankety Fotbalista roku 2014 okresu Blansko. V hlavní kategorii zvítězil David Juran, nejlepším dorostencem se stal Radek Keprt a žákem Radim Ševčík. Co bys řekl na jejich adresu?

Myslím si, že tyto ankety by měli vyhrávat hráči z těch nejvyšších soutěží. Pokud se jedná o okres Blansko, tak by to měli být hráči z Blanska a případně Ráječka. Tím nechci nijak urazit ani snižovat hráče z nižších soutěží. Pokud tedy nevyhrál Martin Sehnal, tak měl být první David Juran, takže osobně jsem šťastný, že to tak dopadlo. David svoji kvalitu potvrdil v zápase s Prostějovem, kdy předvedl několik velmi dobrých zákroků, takže si uvedené ocenění stoprocentně zaslouží. Co se týká Radka Keprta, tak odehrál závěr zápasu. Pogratuloval jsem mu k výkonu a ocenění. Když na sobě bude i nadále pracovat a vydrží, tak z něho bude velmi dobrý hráč. Radim Ševčík je zajímavý, technický fotbalista, který vyniká i rychlostí. Třeba se mi jednou poštěstí, že ho budu moci v mužích v Blansku trénovat (s úsměvem).

Děkujeme za rozhovor.