1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
B l a n s k o - Druhý přípravný zápas čeká o nadcházejícím víkendu fotbalisty FK Blansko. Svěřenci trenéra Kuglera se zítra od 13:30 ve sportovním areálu VUT Brno střetnou s Olympií Ráječko.

O soupeři

Ráječko patří ke stálicím krajského přeboru. V loňské sezóně obsadilo se ziskem 51 bodů 4. místo (bilance 15V-6R-9P, skóre 74:38). Po Spartě Brno bylo druhým nejlepším mužstvem co do počtu vstřelených branek. Po odehrané podzimní části sezóny 2014/15 figuruje Ráječko s 27 body na 5. místě tabulky (bilance 8-3-4, skóre 36:23). Nejlepším střelcem mužstva je s 10 brankami bývalý hráč Blanska Martin Sehnal. Ten obsadil v anketě Fotbalista roku 2014 okresu Blansko bronzový stupínek. Jeho parťák z útoku Jakub Tenora skončil na místě šestém. O jednu branku méně než Martin Sehnal vstřelil záložník Jakub Mičko, který během své kariéry mimo jiné okusil v dresu Líšně a Rosic Moravskoslezskou fotbalovou ligu. Minulou sobotu Ráječko sehrálo své první přípravné utkání. Na umělé trávě VUT Brno porazilo celek FC Kuřim 1:0. V sestavě se objevili také dva nově příchozí záložníci - Jakub Sedlák z Rájce-Jestřebí a Martin Šplíchal, který naposledy oblékal dres bystrcké Dosty. Ráječko trénuje od léta 2014 Petr Vašíček, který se během svého působení na lavičce FK Blansko v letech 2006 - 2009 nesmazatelně zapsal do novodobé historie blanenské kopané. Mezi třemi tyčemi je oporou Jindřich Bednář a obranu diriguje zkušený Josef Maška. Také tito hráči ještě nedávno oblékali blanenský dres.

Novinky z blanenského tábora

Svěřenci trenéra Kuglera absolvují stejnou tréninkovou porci jako v minulém týdnu, tady čtyři tréninkové jednotky. Zdravotní problémy stále trápí Davida Müllera, Daniela Keprta a Michala Zouhara. Proti Ráječku nenastoupí ani Radim Bubeníček, který si plní pracovní povinnosti. „V pondělí jsme trénovali herní činnosti na vedlejším hřišti na Údolní, které je pokryté sněhem. Ve středu jsme byli rozděleni na dvě skupiny. Jedna posilovala, druhá běhala. Poté následovala regenerace. Včera jsme na Údolní posilovali a poté pracovali s míčem. Dnes bude program obdobný. Proti Ráječku budeme muset v sestavě vzhledem ke zdravotnímu stavu některých hráčů improvizovat,“ dodává Michal Kugler.

Přípravné utkání FK Blansko - SK Olympia Ráječko se hraje v sobotu 31. ledna od 13:30 na umělé trávě VUT Brno (sportovní areál Pod Palackého vrchem).