1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Zlínsko

Blansko

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Zlínsko

Blansko

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů
B l a n s k o - Poslední přípravný zápas před zahájením jarní části sezóny odehráli v sobotu fotbalisté A týmu FK Blansko. Za utkáním s Moravskou Slavií Brno, které skončilo remízou 2:2, se ohlédl trenér Michal Kugler.
Jak hodnotíš generálku?

V prvním poločase jsme si mysleli, že soupeř se porazí sám. Hráli jsme špatně, scházel nám pohyb a neměli jsme střed hřiště. Po přestávce se to zlepšilo, dostali jsme se do hry, soupeře jsme víceméně přehrávali. Podařilo se nám skóre otočit. Bohužel závěr zápasu jsme odehráli takticky špatně a soupeři se v poslední minutě podařilo vyrovnat.

Přesto úvod utkání byl z vaší strany dobrý, ale poté se tým přizpůsobil hře soupeře, v jehož dresu se tvrdou hrou prezentoval útočník Veselý...

Pokud hraje útočník Veselý tvrdě, tak naši kluci mají buď takový způsob hry přijmout a hrát stejně tvrdě. Nebo mají hrát chytře, chodit si pro fauly, aby byl vyloučený. To, že hraje Veselý tvrdě, jsme věděli a je naše hloupost, že jsme se s tím nedokázali lépe vypořádat.

Poprvé v letošním roce jste odehráli utkání na přírodním trávníku. Připravovali jste se na to nějak v týdnu?

Absolvovali jsme na něm jednu tréninkovou jednotku. Myslím, že jsme se s přechodem na přírodní trávu vyrovnali dobře. Během utkání jsme hřiště trošku rozryli, tak věřím, že nás na něj Saša (Alexandr Malits, pozn. autora) v týdnu alespoň jednou pustí.

V sobotu zahájíte jarní část divize domácím utkáním s Tasovicemi. Jak se podle tebe bude tento soupeř v Blansku prezentovat?

Jde o nepříjemného soupeře, který hraje hodně důrazně a velmi nepříjemný je především v domácím prostředí. Venku je jeho způsob hry trošku jiný. Tým je však zvyklý hrát ve spodních patrech tabulky a dokáže se vždy v divizi udržet. My mu budeme přát to nejlepší, ale v sobotu bychom byli rádi, kdyby v Blansku nechal tři body.

Máš už v hlavě základní sestavu pro první jarní mistrovské utkání?

I vzhledem k průběhu prvního a druhého poločasu generálky mám o sestavě jasno, ale ještě uvidíme. Máme před sebou čtyři tréninkové jednotky a stát se ještě může cokoliv. Třeba se před zápasem špatně vyspím a se sestavou ještě zamíchám (smích).

Cíl pro jaro i vzhledem k postavení Blanska v tabulce je jednoznačný...

Chceme se v divizi zachránit.

Děkujeme za rozhovor.