1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
B l a n s k o - Podobně jako v minulých utkáních byl také v zápase s vítězem letošního ročníku divize D oporou zadních řad Blanska David Müller. Ani jemu se však v 9. minutě nepodařilo uhlídat nejlepšího střelce Pavla Simra a musel se svými spoluhráči zkousnout po utkání hořkou pilulku v podobě prohry 0:2.
Byl to zápas proti jasnému vítězi divize D, jaké byly přípravy na tento celek?

Byly úplně stejné jako na každý jiný zápas. Naopak jsme měli motivaci, že přijede lídr, vítěz soutěže, tak jsme se mohli ukázat. Dokázat, že máme i na tým, co postupuje do MSFL, ale bohužel to nevyšlo. Druhý poločas byl „odmakanější“, jenže na body to nestačilo.

Gól jste dostali už v deváté minutě, jak to ovlivnilo vývoj zápasu? Srazilo vás to?

Zápas to ovlivnilo hodně. Vždycky, když ze začátku dostanete gól, tak se rozpadne taktika. Chtěli jsme hrát ze zajištěné obrany a na protiútoky. Moc nám to psychicky nepomohlo, těžko jsme se zvedali. Musíme si začátky víc pohlídat, bylo tam podcenění na pravé straně, dobrý centr a dostali jsme branku.

Přitom to nebylo z velkého tlaku soupeře. Ukázal vám zápas, že můžete hrát s každým, i s týmem, který postupuje do Moravskoslezské ligy?

Určitě, divize je vyrovnaná. I když přijede první, druhý mančaft, dá se s nimi hrát. Člověk na té úrovni musí makat na 120 procent a hrát se dá s každým.

Bylo poznat, že soupeři o nic nejde a že ubral anebo zápas odehrál jako každý jiný?

Myslím si, že do toho nastoupili jako do normálního zápasu, jako kdyby neměli nic jistého. I sestava tomu odpovídala, měli zde všechny tahouny týmu a chtěli vyhrát. To šlo vidět.

V čem je tým Velkého Meziříčí tak nepříjemný? Proč střílí tolik gólů a málo dostává?

Jsou strašně silní v ofenzivě. Dvojice Simr, Demeter, Simr je dobrý na balonu, těžko se odstavuje, Demeter je rychlostní typ hbitý, technický a špatně se brání. Ofenzivní sílu mají určitě dobrou.

Do konce sezony zbývají tři zápasy, všechny týmu, se kterými budete hrát, jsou v tabulce nad vámi, co bude rozhodovat?

Musíme do nich dát maximum. Ať jsou nad námi nebo pod námi, je to úplně jedno, tady může každý porazit každého. S tím do těch zápasů půjdeme, budeme chtít vyhrát.

Autor: Deník/Iveta Borková