1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Zlínsko

Blansko

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Zlínsko

Blansko

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů
B l a n s k o - Letní přestávka se chýlí ke konci a s ní také úpravy zázemí na stadionu na Údolní. Po několika letech si diváci dočkají především důstojnějšího vstupu do fotbalového areálu.
Od června již probíhá úprava příjezdové cesty od hlavní brány stadionu až po fotbalovou hospůdku. Před ní byla dobudována zámková dlažba, na kterou plynule naváže cesta se zbrusu novým asfaltovým povrchem a novou vstupní bránou. Návštěvníkům fotbalových utkání tak odpadne strastiplné klopýtání po výmolech, štěrku a po dešti i kolem velkých louží, které se na cestě velmi často tvořily. Veškeré práce by měly být dokončeny k 31. červenci. „Určitě je na tomto místě nutné poděkovat vedení města a našemu předsedovi panu Crhovi, že k realizaci této akce došlo. Jsem rád, že konečně diváci přijdou na fotbal suchou a čistou nohou,“ řekl správce stadionu na Údolní Alexandr Malits.

Údržby se dočkal v posledních letech velmi kvalitní travnatý povrch hlavní hrací plochy. Od pondělí 8. června byla plocha pro všechny uzavřena. „Bylo dovezeno 30 tun písku, který byl postupně nanesen po celém hřišti. Následně přišlo na řadu propíchání, provzdušení, dosetí travním semenem a také došlo k úpravě míst, které byly nejvíce zničené, jako například brankoviště. Hřiště bylo také ošetřeno postřikem proti plevelu. Již třetím rokem spolupracuji s Jiřím Přibylem z firmy Eurogreen, kterému bych chtěl touto cestou poděkovat. Myslím si, že o trávník je velmi dobře postaráno a je to konec konců vidět i během sezóny. Navíc mě velmi kvalitně zaškolil, jak se o trávník má správně starat a já se během sezóny snažím spolu se synem Martinem to maximálně dodržovat. I přes velkou zátěž, které je hřiště v průběhu sezóny vystaveno, je stále v dobré stavu,“ pochvaluje si správce stadionu na Údolní.

Poslední větší úpravou byla výměna brankové konstrukce na východní straně, která byla nahrazena novou duralovou. „Udělali jsme takovou menší brigádu ještě s pár známými. Byla to otázka jednoho odpoledne, kdy jsme si trošku mákli s krompáčem, rýčem a flexkou. Branka byla poctivě zabetonovaná metr pod úrovní trávníku. Novou jsme ještě ten den osadili a další dva dny dobetonovali a zadrnovali. Jsem rád, že jsme výměnu provedli a věřím, že kluci se budou v následující sezóně do nové branky trefovat co nejčastěji,“ dodal závěrem Alexandr Malits.

Fotogalerie