1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
B l a n s k o - Po čtyřech týdnech od posledního mistrovského utkání v Polné se k zahajovacímu tréninku v rámci letní přípravy na sezónu 2015/16 sešli v pátek fotbalisté A týmu FK Blansko. Trenér Michal Kugler přivítal na startu přípravy 13 hráčů.
První trénink absolvovali blanenští hráči v areálu stadionu na Mlýnské. Zde je také čekají tréninkové jednotky v pondělí a v úterý. Následující dny se již přesunou na stadion na Údolní. Hráče čeká příští týden celkem pět tréninkových jednotek. Vyvrcholením bude sobotní pohárový zápas, ve kterém Blansko vyzve v domácím prostředí 10. celek uplynulého ročníku MSFL SK Líšeň, která je zároveň farmou prvoligové Zbrojovky Brno.

Z loňského kádru odešli bratři Fouskové - Přemysl ukončil hostování z Bystrce a zapojil se do přípravy v Otrokovicích, které jsou nováčkem MSFL. Radim se vrátil do mateřské Líšně, kde bude bojovat o místo v sestavě A mužstva. Nejlepší jarní střelec Blanska Jan Doležel zamířil do Rakouska. Na přestup do Rudice odešel po dohodě klubů Tomáš Zouhar, jeho mladší jmenovec Michal ukončil hostování z Šošůvky a v příští sezóně bude působit v Olympii Ráječko. Na startu přípravy rovněž chyběl také brankář Juran, kterého v uplynulém týdnu testovalo druholigové 1. SC Znojmo FK. Hráč na testech uspěl, ovšem nedošlo k dohodě mezi kluby a tak se talentovaný brankář od pondělí zapojí do přípravy opět v Blansku.

Novými tvářemi v kabině jsou záložník Michal Kugler (1993) z brněnské Zbrojovky, který naposledy působil v Rakousku a blanenský dres oblékal již na podzim roku 2011. Po čtyřech letech tak opět obnoví spolupráci se svým otcem, který od letošní zimy usedl na lavičku Blanska. Dalším novicem je záložník Marek Chlad (1996), který je kmenovým hráčem Svratky Brno a trenér Kugler ho již dříve vedl v Bystrci. Ten se díky nedávnému zranění kotníku začně s týmem pozvolna připravovat od pondělí. Z kádru loňského staršího dorostu se k týmu připojilo avizované trio Ondřej Blažek, Jiří Kratochvíl a Ivan Beránek (všichni r. 1996). S týmem do přípravy naskočil také dorostenec Jan Bílek (1997). Poslední novou tváři je prozatím záložník Dominik Flachs (1997), který již s A týmem trénoval v závěru loňské sezóny a je hráčem Zbrojovky Brno. O dalších příchodech a odchodech hráčů se jedná a my vás o nich budeme přůběžně informovat.

Poslední novinkou, která se bezprostředně týká A mužstva, je projekt FARMA. Po odhlášení Sokola Bořitov z 1.A třídy skupiny A, se vedení klubu v poslední možný den dohodlo na spolupráci v rámci tohoto projektu pro sezónu 2015/16 s nováčkem 1.A třídy skupiny A, AFK Tišnovem, který vede bývalý trenér Blanska Jiří Hajský a v jeho kádru působí obránce Petr Čoupek, záložník Jakub Krejčíř a útočník Ladislav Hansl, kteří ještě před rokem hájili blanenské barvy.

Seznam hráčů, kteří se zúčastnili úvodního tréninku: Filip Němec - Petr Gromský, Radim Bubeníček, Ondřej Blažek, Robin Buchta, Jan Trtílek, Tomáš Jarůšek, Ivan Beránek, Jiří Kratochvíl, Michal Kugler, Dominik Flachs, Marek Chlad, Jan Bílek.
Omluveni: David Juran, Karel Švancara, Jan Nečas, Jakub Šplíchal, Petr Šíp, Luboš Chloupek
Dovolená: David Müller
Ve stavu zraněných: Martin Pokorný (obnovená zlomenina lýtkové kosti)

Pohár FAČR 2015/16

předkolo, sobota 18. července, 17:00, stadion na Údolní
FK Blansko - SK Líšeň
další informace zde: http://www.fkblansko.cz/clanek.asp?id=1705

Přípravné zápasy A týmu - léto 2015

http://www.fkblansko.cz/zapas.asp?sezona=2015prip

Rozlosování divize D - podzim 2015

http://www.fkblansko.cz/zapas.asp?sezona=2016
Úvodní trénink přípravy na sezónu 2015/16
acko
Nové tváře na startu přípravy
acko
zleva: Michal Kugler, Ondřej Blažek, Dominik Flachs, Ivan Beránek a Jan Bílek.

Reportáž