1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
A m s t e r d a m - Splněný sen, největší zápas v životě. Jablonecký obránce Luděk Pernica řadí dnešní bitvu play-off Evropské ligy na horké půdě slavného Ajaxu Amsterdam nejvýš ve své kariéře.
„Zahrát si proti takovému týmu, navíc v aréně pro padesát tisíc lidí, to bude parádní zážitek,“ řekl 25letý stoper. „Šance na postup je vždycky a my v ni věříme.“

Ve středu vpodvečer si Pernica spolu s ostatními hráči vyzkoušel trávník v nádherné Amsterdam Aréně pro 53 tisíc diváků. To však byl jen trénink, dnes čeká Jablonec ostrý zápas s nizozemským favoritem.

Na podobně velké zápasy nejste zvyklí. Nebudete v tak bouřlivém prostředí trochu nervózní?

To ne, už jsme letos hráli v Kodani na stadionu pro skoro 40 tisíc lidí. Tady je kapacita jen o deset víc. Může být plno a atmosféra bude lepší, ale že bychom se měli bát nebo rozklepat, to rozhodně ne.

Dodává vám sebevědomí i to, že jste postoupili přes Kodaň, což se od vás také nečekalo?

Je fakt, že se to nečekalo, ale v obou zápasech jsme podali docela dobrý výkon. Když jsme přešli přes Kodaň, tak si Ajax asi řekne, že úplní nazdárci nebudeme, takže nás asi nepodcení a dají si pozor. My věříme, že si odsud odvezeme dobrý výsledek do odvety.

Ajax má šikovné útočné fotbalisty. Čekáte, že budete pod tlakem?

Určitě musíme být ve střehu. Hráči Ajaxu jsou rychlí a šikovní, takže to bude asi menší kolotoč. Ale strach rozhodně nemáme.

Na koho si budete dávat největší pozor?

V zápasech v Alkmaaru a s Tilburgem, které Ajax vyhrál 3:0, dal po dvou gólech útočník El Ghází. Toho si určitě musíme hodně všímat, ale Ajax má celkově neskutečnou ofenzivní sílu, jsou tam další skvělí hráči jako Milik.

Dá se od Jablonce očekávat defenzivnější hra než v české lize?

Uvidíme, co vymyslíme, ale úplně otevřít hru v prvním zápase nechceme, spíš si počkáme, co udělá soupeř.

Jak těžké je pro vás přepínat z české ligy na Evropu?

Dost, protože hrajeme zápas pomalu každý třetí den. Po Kodani jsme podali v Jihlavě nemastný neslaný výkon a prohráli, takže to přepínání nám zatím moc nejde.

Na soupisce Ajaxu pro utkání je i český talent Černý. Co mu říkáte?

Díval jsem se na minulý zápas Ajaxu, Černý hrál posledních 13 minut a byl u poslední branky svého týmu. Je mu sedmnáct let a má všechno před sebou. Držím mu palce, ale teď jsme soupeři.

Utkání předkola Evropské ligy Ajax Amsterdam - FK Jablonec se hraje dnes od 19:00 a přímým přenosem ho vysílá program ČT4 Sport.
http://www.ceskatelevize.cz/porady/10213448544-evropska-liga-ve-fotbalu/215471291126015-ajax-amsterodam-fk-jablonec/