1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů
B l a n s k o - V benefičním zápase 4. září 2015 na pražské Letné se brankář Jaromír Blažek definitivně rozloučil s fotbalovou kariérou. Přišlo asi 6 000 fanoušků včetně jeho bývalého trenéra Karla Ťoupka z Blanska.
Jaromír Blažek hrál nejdéle za AC Spartu Praha, a to od roku 1999 do roku 2012. Předtím byl gólmanem Slavie, do které přišel z Blanska, Bohemians 1905, Příbrami nebo bundesligového Norimberku. Kariéru oficiálně ukončil už po minulém ročníku v Jihlavě, kde zůstal jako trenér gólmanů.

Na rozlučce s kariérou nemohl chybět jeho bývalý trenér Karel Ťoupek, který ho v Blansku trénoval v mladších žácích tehdejší Metry v sezoně 1983/1984. Do Slavie se Blažek dostal v souvislosti s přestěhováním rodiny do Prahy a od roku 1990 za ni hrál profesionálně.

Exhibice se zúčastnili i bývalí reprezentanti Jan Koller, Milan Baroš, Karel Poborský, Patrik Berger, Marek Jankulovski, Vladimír Šmicer, Zdeněk Grygera nebo Tomáš Řepka.

Před zápasem měl Karel Ťoupek rozhovor přímo na ploše s moderátorem Liborem Boučkem o začátcích „Bláži“ v Blansku. Společně s ním na otázky odpovídali trenéři obou mužstev exhibičního utkání Josef Chovanec a Michal Bílek.

Z Prahy si Karel Ťoupek odvezl první cenu z tomboly, a to obraz „Navždy Sparta – exhibice Jardy Blažka a dalších legend“ podepsaný všemi aktéry exhibičního utkání. Až budou opravené kabiny na hřišti ASK Blansko, část ze svého archivu plánuje přesunout do jejich prostor.
Sip
Jaromír Blažek jako žák ve Spartaku Metra Blansko (nahoře třetí zleva)
Sip
Karel Ťoupek s vyhraným obrazem podepsaným všemi účastníky exhibičního utkání

Rozlučka Jaromíra Blažka

http://www.ceskatelevize.cz/sport/fotbal/320495-cela-rada-hvezd-a-6000-divaku-blazek-se-na-sparte-loucil-s-karierou/