1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
B l a n s k o - Kapitální kousek se povedl ve víkendovém utkání divize D mladšího dorostu brankáři FK Blansko Zdeňku Veselému. Nejenže v souboji s druhým týmem tabulky Líšní udržel ve 13. kole již osmé čisté konto na podzim, krátce po změně stran se navíc zapsal mezi střelce, když zvyšoval na průběžných 3:0.
V zápase o první místo jste porazili Líšeň 5:0. Jak bys zhodnotil průběh utkání?

Začátek utkání nám vyšel skvěle. Rychle jsme se ujali vedení a poté je navýšili. Místo toho, abychom se uklidnili, podrželi balon na svých kopačkách, tak jsme začali jednoduše ztrácet míče a soupeř nás dostal pod tlak. Líšeň se dostala do šancí, ale naštěstí je neproměnila. Druhý poločas ovlivnil náš třetí, šťastný gól po chybě hostujícího gólmana. Poté se už nehrál moc pohledný fotbal, míče se jen nakopávaly a ke konci zápasu jsme přidali ještě dvě branky. Výsledek rozhodně neodpovídá naší předvedené hře v tomto utkání a je pro Líšeň velmi krutý.

Tobě se kromě 8. vychytané nuly podařilo ve 46. minutě vstřelit branku. Jak jsi celou situaci viděl a co sis po utkání vyslechl od spoluhráčů a trenéra?

Vykopával jsem s větrem míč z ruky, výkop šel až za hostujícího posledního hráče, ale ani jeden z našich útočníku nezareagoval. Tak si pro míč šel hostující brankář, ale ten ho přeskočil a dokutálel se do branky. Spoluhráči mi po utkání gratulovali a říkali, že je škoda, že to nikdo nenatočil.

Na podzim jste všech 13 utkání vyhráli při skóre 64:7. V čem vidíš příčiny toho, že se týmu tak skvěle daří?

Určitě je to tím, že máme s klukama výbornou partu. Známe se dlouho a víme, co od sebe můžeme čekat. Dále na to má velký vliv, že od léta poctivě trénujeme. Většinu zápasů jsme rozhodli až v druhém poločase, protože jsme měli více sil než soupeři. Skoro na každý zápas měl trenér informace o soupeřích, které jezdil sledovat. Myslím si, že nám to hodně pomohlo a na utkání jsme byli dobře připraveni.

Jak už jsme zmínili, na podzim jsi vychytal už 8. nul. To je pro sebevědomí brankáře určitě důležité…

Nejen pro mě, ale pro celý tým je důležité, když utkání zvládneme odehrát v zadu s nulou. Ve většině zápasů jsme vstřelili první gól a pak se nám hrálo samozřejmě lépe.

Pomáhá ti i to, že absolvuješ tréninky s A týmem a jednou týdně pod vedením trenéra brankářů pana Hrona?

To mi pomáhá hodně. Jsou to velmi kvalitní tréninky s fotbalově vyspělými hráči, vše je mnohem rychlejší. Tréninky pana Hrona se mi moc líbí, jsou propracované, náročné a hodně svižné, protože jsou postavené pro muže, ale to mi vyhovuje.

V mladším dorostu je trenérem tvůj táta. Jaké to pro tebe a probíráte s tátou fotbal i mimo tréninky?

Táta nás trénoval už dříve, takže už jsem si na to zvykl, nicméně je to velký rozdíl, než když mě trénuje někdo jiný. Fotbal probíráme prakticky pořád a ve většině věcí se spolu shodujeme, občas se rozcházíme jen v hodnocení mých výkonů.

Úspěšný podzim zakončíte v neděli na půdě Žďáru nad Sázavou. S jakým cílem tam odjíždíte?

Žďár sice v tabulce nepatří mezi top týmy divize, ale rozhodně to pro nás nebude lehké utkání, zvlášť když s největší pravděpodobností budeme hrát na umělce, na kterou nejsme vůbec zvyklí. Každopádně do Žďáru jedeme s jediným cílem, a to zvítězit a ukončit podzim bez ztráty jediného bodu.

Jaké cíle si dáváš pro nejbližší období, co se týká fotbalu?

Rád bych podával stabilně dobré výkony, abych byl platný pro svůj tým a abych časem získal místo v kádru našeho A mužstva.

Děkujeme za rozhovor.