1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Zlínsko

Blansko

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Zlínsko

Blansko

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů
B l a n s k o - Přesně po roce končí své působení na lavičce fotbalistů A týmu FK Blansko trenér Michal Kugler. Ten se rozhodl upřednostnit nabídku klubu FC Slovan Rosice, aktuálně 13. celku divize, skupiny D.
Sedmačtyřicetiletý trenér v klubu nejprve vedl společně s Petrem Stupkou mladší dorostence a posléze jako hlavní kouč A tým od května roku 2011 do srpna 2012. Od října roku 2012 do dubna 2014 působil v divizní Dostě Bystrc. Do Blanska se vrátil v listopadu loňského roku, kdy se A tým nacházel na sestupovém 15. místě se ziskem 15 bodů. V jarní části sezóny se jeho svěřencům podařilo ve 14 utkáních uhrát 18 bodů a divizní příslušnost udržet. V podzimní části aktuální sezóny A tým obsadil 6. místo se ziskem 25 bodů, což je nejlepší umístění v divizi od roku 2008. Nyní se trenér Kugler s Blanskem loučí. Jeho další štací bude celek FC Slovan Rosice, kterému patří 13. místo v divizi D. Pikantní je, že zápasem na hřišti tohoto soupeře zahájí v březnu příštího roku blanenští fotbalisté jarní část sezóny.

„Trenér Kugler mi po Memoriálu Dana Němce oznámil, že má nabídku z Rosic, která je pro něho výzvou a rozhodl se ji přijmout. Je to škoda, věřil jsem, že budeme spolupracovat dlouhodobě. Na druhou stranu fotbalový život je takový a mne nezbývá, než jeho rozhodnutí respektovat. Chtěl bych mu touto cestou poděkovat za práci, kterou v uplynulém roce pro klub odvedl. Zároveň mu přeji, ať se mu v jeho dalším angažmá daří,“ řekl k odchodu trenéra Kuglera předseda FK Blansko Ing. Jiří Crha.

Ten zároveň potvrdil, že již probíhají intenzivní jednání o příchodu Kuglerova nástupce. „Do konce příštího týdne bychom chtěli příchod nového trenéra uzavřít,“ doplnil předseda klubu.