1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Zlínsko

Blansko

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Zlínsko

Blansko

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů
B r n o / B l a n s k o - Knír, šediny a převlek pošťáka. Brněnský patriot Petr Švancara zestárl. Překvapil nic netušící mladé fotbalisty a rozdal jim dárky od Fotbalové asociace České republiky. Přes šest a půl tisíce dětí našlo letos pod vánočním stromečkem fotbalové vybavení.
„Stejně jako minulý rok, tak i tento jsme většinu fotbalových balíčků rozeslali poštu. Část si vzal na starost Petr Švancara a jako zamaskovaný pošťák je přinesl vybraným dětem fotbalového klubu Lokomotiva Brno,“ řekl Ondřej Lípa, tiskový mluvčí FAČR.

Míč, dres, taška, láhev na pití, plakát reprezentace, kartička patrona projektu Tomáše Rosického a tzv. certifikát mladého fotbalisty, to vše rozzářilo tváře tisíců dětí po celé České republice.

V Brně však nezářily dětské tváře jen radostí, ale i údivem, když se z pošťáka vyklubal bývalý ligový hráč Petr Švancara. „Když jsem vešel do tělocvičny, tak ke mně děti hned přiběhly. Všichni byli v očekávání, co se bude dít. Jsem rád, že jsem nebyl hned poznaný. V jejich očích byly hlavně ty dárky, které dostaly. Měly obrovskou radost,“ popsal dojmy z prvních okamžiků bývalý hráč Zbrojovky Brno.



„Ačkoliv mám masky rád, tak to pro mě bylo poprvé, kdy jsem se za něco převlékl. Nevzpomínám si, že bych ani někdy dělat čerta či Mikuláše,“ zmínil populární Švanci premiéru v této roli, která se mu zalíbila: „Věřím, že jsem kvalitně zahájil tu kariéru pošťáka a nezůstane jen u této akce. I ostatní osobnosti by akci mohly podpořit ve svých regionech. Stojí za to rozzářit oči těch našich prcků.“

Projekt Můj první gól, v rámci kterého mimo jiné dostávají děti zmíněné fotbalové balíčky, probíhá již druhou sezonou. „V průběhu prvního roku projektu jsme rozdali 6 373 balíčků a získali od UEFA ocenění nejlepšího projektu v kategorii neprofesionálního fotbalu celé Evropy. V tom druhém se již před Vánoci jich podařilo rozeslat 6 638 a další rozdáme i ve zbytku sezony,“ odhalil předseda FAČR, Miroslav Pelta, že akce tímto nekončí.

Rodiče dětí, jež jsou registrovanými členy FAČR a ročníku narození 2008, se o fotbalový balíček mohou přihlásit do konce letošní sezóny na www.mujprvnigol.cz.