1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
B l a n s k o - Pod vedením staronového kouče Zbyňka Zbořila se dnes k úvodnímu tréninku zimní přípravy sešli fotbalisté A týmu FK Blansko. Ti se připravovali v areálu stadionu na Údolní, v dalších dnech se pak přesunou i na umělý povrch do Boskovic.
„Na úvod jsme si dali člunkový běh, což je obecná vytrvalost míčem a kde jsem poznal, jak jsou na tom kluci po zimní pauze. Poté následovala taková manéž z krokovek, nebo-li kruhový trénink přes různé překážky na rychlé nohy, ale cvičili jsme jen to, co nám terén dovolil. Na závěr jsme i díky příznivým podmínkám na malou chvíli okusili kvalitu hlavní hrací plochy. Měl jsem z tréninku dobrý pocit. Cítím na hráčích, že mají chuť pracovat,“ řekl Zbyněk Zbořil.

Jeho svěřence čeká celkem devět týdnů zimní přípravy. „Střídat budeme tři až čtyři tréninkové jednotky v průběhu jednoho týdne. Máme několik přípravných utkání ve středu. Jsem rád, že díky seriózní dohodě s Boskovicemi budeme moci dvakrát týdně využít jejich umělou trávu. Teď se samozřejmě budeme věnovat fyzické kondici, ale převážně ji budeme nabírat herní formou s míčem, k čemuž právě využijeme zmíněnou umělou trávu,“ doplnil blanenský lodivod.

Z podzimního kádru odešel do Rosic Michal Kugler a přípravu zde zahájil i Petr Šíp. S největší pravděpodobností do Rakouska se přesune autor pěti podzimních branek Přemysl Fousek a pokračovat v Blansku nebudou ani Ondřej Ullmann a Marek Chlad. S dorostem Zbrojovky Brno pak zahájil přípravu talentovaný obránce Filip Blažek, který v závěru podzimu předváděl spolehlivé výkony. V jeho případě zůstává působení v Blansku otevřené. Do přípravy se zapojili navrátilci z hostování Karel Švancara, Ivan Beránek a Ondřej Blažek, z dorostu si pak trenér Zbořil vytáhl Libora Vintra. Na úvodním tréninku nechyběl ani uzdravený Pavel Mezlík či duo šestigólových střelců Jan Trtílek - Petr Švancara. K doplnění kádru dojde v nejbližším období a prioritou zůstává příchod středního záložníka. „Jednání v současné době probíhají, zatím bych nerad prozrazoval jména, dokud ještě není vše dotaženo do konce,“ uzavřel trenér Zbořil.

První přípravné utkání sehrají fotbalisté FK Blansko následující sobotu 23. ledna. Na umělé trávě ve Vyškově se od 15:00 utkají s týmem FC Morkovice, který figuruje na 4. místě krajského přeboru Zlínského kraje.

Kádr pro zimní přípravu

Brankáři: David JURAN, Karel ŠVANCARA, Patrik PROSECKÝ
Hráči do pole: Ondřej BLAŽEK, Petr GROMSKÝ, David MÜLLER, Jakub ŠPLÍCHAL, Robin BUCHTA, Luboš CHLOUPEK, David JUKL, Jiří KRATOCHVÍL, Jan NEČAS, Libor VINTR, Ivan BERÁNEK, Tomáš JARŮŠEK, Pavel MEZLÍK, Petr ŠVANCARA, Jan TRTÍLEK

Rozpis přípravných utkání