1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
B l a n s k o - V rámci probíhající zimní přípravy již popáté vyběhnou k přípravnému utkání fotbalisté A týmu FK Blansko. Svěřence trenéra Zbyňka Zbořila čeká papírově nejsilnější soupeř. Jejich kvality prověří 4. celek MSFL MFK Vyškov.
Blanenští v dosavadních čtyřech duelech pokaždé zvítězili a nastříleli v nich 18 branek. „Snažíme se věci, které cvičíme na tréninku, dostat do utkání, což se nám zatím celkem daří. Výsledky a forma v této fázi přípravy nejsou až tak podstatné, ale směrodatné je, jakým způsobem se prezentujeme a po této stránce je to zatím v pořádku,“ říká s patřičnou obezřetností trenér Zbořil.

Ten se proti třetiligovému soupeři dá znovu prostor i méně zkušeným hráčům. „Chybět budou Müller, Mezlík a Švancara, ale stejně bych toto utkání bez ohledu na jejich účast pojal tak, že v něm chci dát příležitost mladým hráčům. Pro ně to bude výborná konfrontace se soupeřem, který je o level výš jak my. Uvidíme, jak kluci obstojí,“ nastiňuje své záměry blanenský lodivod.

Info o soupeři

Vyškov patřil dlouhé roky ke stálicím divize D, v níž působil od postupu z krajského přeboru v roce 2002 nepřetržitě 12 let. Sezóna 2013/14 znamenala historický milník v dějinách klubu. Díky zisku 66 bodů s bilancí 20V, 6R, 4P, skóre 70:31 postoupil do Moravskoslezské fotbalové ligy. A také v ní dokazuje, že jeho výkonnost má stoupající tendenci. V premiérové sezóně v třetí nejvyšší soutěži obsadili svěřenci trenéra Machálka 12. místo. Po podzimu aktuální sezóny Vyškov okupuje 4. místo se ziskem 25 bodů a může se pyšnit druhým nejproduktivnějším útokem v soutěži (30 branek) a druhou nejméně prostupnou obranou (17 branek). Nejlepším střelcem týmu je se šesti brankami Dominik Urbančok, o jednu branku méně vstřelil Lukáš Lahodný, který s fotbalem začínal v nedalekém Lipovci a také největší letní posila týmu, zkušený ex-ligový obránce Jan Trousil. „Vyškov je mančaft, který by mohl aspirovat na postup. Hráči jako Trousil, Přerovský, Urbančok, Jeřábek, Hodinář a další to jsou nositelé kvality. Ve třetí lize se klub velmi rychle zabydlel a má výborné výsledky. Je to náš nejkvalitnější soupeř v přípravě,“ smeká pomyslný klobouk blanenský kouč.

Poslední přípravné utkání soupeře

MFK Vyškov - 1. FC Slovácko B 2:1 (0:1)
Branky: 35. a 54. J. Lička - 5. Machalík
Sestava: L. Kollár - Němeček, Netopil, Krejčí, V. Novotný - Holub (46. Hodinář), Studený, Žoček (14. Přerovský), Kleibert (46. Trousil), Urbančok - J. Lička
Trenér: Miloslav Machálek
MFK Vyškov - FK Blansko
Sobota 6. 2. 2016, 11:00
UT, Vyškov