1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
B l a n s k o - Také další středa bude patřit přípravě fotbalistů A týmu FK Blansko. Svěřenci trenéra Zbyňka Zbořila se dnes od 18:00 představí na umělé trávě v Bohunicích proti domácímu Tatranu.
Blansko v sobotu s papírově nejsilnějším soupeřem v přípravě obstálo. S třetiligovým Vyškovem, který po podzimu okupuje 4. místo v tabulce, remizovalo 2:2. Nyní ho čeká na bohunické umělé trávě utkání proti domácímu Tatranu. „Je to klasika, místo středečního herního tréninku hrajeme přípravný zápas. Zdejší umělá tráva je o trochu menší, takže to bude hodně o osobních soubojích. Uvidíme, jak se nám bude na menším prostoru dařit kombinace. Bohužel se nám v zápase Vyškovem zranil Filip Blažek, který bude teď mimo. Zranění jsou stále David Müller a Tomáš Jarůšek. Naopak se vrací uzdravený Pavel Mezlík,“ doplňuje nejčerstvější novinky z kádru blanenský kouč.

Info o soupeři

A mužstvo Tatranu Bohunice bylo v minulém roce nejúspěšnějším celkem v rámci soutěží řízenými JmKFS. Svěřenci trenéra Lukáše Kříže totiž obsadili první místo v krajském přeboru o bod před městským rivalem Moravskou Slavií. Postup do divize D však vedení klubu odmítlo. Na začátku června pak Bohunice vyhrály potřetí v historii Jihomoravský pohár, když ve finále přehrály Bystrc brankou Nikolase Burčíka 1:0. Díky tomuto triumfu se kvalifikovaly do celostátního Poháru FAČR a reprezentovaly JmKFS v Superpoháru proti vítězi poháru Bratislavského FS ŠK Tomášovu, hrajícího 3. slovenskou ligu. Tento zápas Bohuničtí 25. července 2015 na domácím trávníku zvládli poměrem 2:1 a získali tak svoji třetí trofej.

Na výborné výsledky se jim podařilo navázat v probíhajícím ročníku krajského přeboru, v němž po 9 odehraných kolech figurovali s bilancí 7-2-0, skóre 29:5 opět na čele tabulky. V dalších sedmi kolech už však přidali jediné vítězství a se ziskem 27 bodů jsou na průběžné 5. příčce. Nejlepším střelcem mužstva je Nikolas Burčík s 11 brankami. V rámci probíhající zimní přípravy se k mužstvu připojil útočník Ondřej Ullmann, který ještě na podzim oblékal dres FK Blansko. Ve třech přípravných utkáních vstřelil 5 branek.

Dosavadní přípravné zápasy Bohunic

TJ Tatran Bohunice - TJ Čechie Zastávka 4:2 (0:0), branky: Ullmann 2, Jaroš, Damborský

TJ Tatran Bohunice - FC Slovan Rosice 4:3 (1:0), branky: vlastní (Huška), Píšek z pen., Damborský, Ullmann

TJ Tatran Bohunice - SK Vojkovice 7:1 (3:0), branky: Damborský 3, Ullmann 2, Suchý, Fiala
TJ Tatran Bohunice - FK Blansko
Středa 10. 2. 2016, 18:00
UT, Bohunice