1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
B r n o / B l a n s k o - Dres českého národního týmu v malém fotbalu oblékl po delší odmlce. Na přípravném kempu v Tunisku přesto zadák David Bednář, který v Lize malého fotbalu nastupuje za Blansko, splnil svou roli nejzkušenějšího hráče. Česká reprezentace na severu Afriky dvakrát zvítězila, nad nejlepším tamním týmem Tazarkou 11:7 a nad tuniskou reprezentací 3:2. „Myslím, že se nám zápasy povedly,“ pronesl jedenatřicetiletý hráč Sadrosu Boskovice, jenž ve druhém duelu skóroval.
Jak hodnotíte vystoupení v Tunisku?

Narazili jsme na soupeře, se kterým jsme se ještě nesetkali, hrál jiným stylem, ale určitě to splnilo svoje. Výsledkově i herně pro nás kemp dopadl dobře, takže spokojenost.

Tunisané hráli podle trenéra Stanislava Bejdy hodně důrazně. Pocítil jste to?

Úplně jsem to nepozoroval, protože jsem hrál vzadu, útočníci schytali ran asi trošku víc. Bylo to tím, že Tunisané měli přípravný kemp, kde se chtěli ukázat, takže to tak vzali, ale nešlo o nic extra, s čím jsme se ještě nesetkali.

Jak se o vás starali organizátoři?

Bydleli jsme v pětihvězdičkovém hotelu, kde jsme měli výborné ubytování i jídlo, vozili nás dodávkou, kam jste potřebovali. Všechno bylo v pohodě a nemohlo snad ani být lepší.

Nováčci tvořili polovinu týmu. Vnímal jste ve hře větší nedostatky, nebo si naopak celek sedl nad očekávání?

Nebylo to vůbec špatné na to, že jsme spolu měli jediný trénink. Ukázali jsme si, co budeme hrát, a hra vypadala podle mě dobře.

Jak se předvedli noví hráči?

První zápas trošku ovlivnily větší brány, proto padlo tolik gólů. V něm noví hráči ukázali, že mají kvalitu, dali víc branek než pětka nás zkušenějších. Ve druhém utkání se hrálo pod větším tlakem, takže tam nějaké chyby byly, ale od všech. Myslím, že každý kdo v Tunisku hrál, ukázal, že může v týmu zůstat.

Musel jste jako nejzkušenější usměrňovat spoluhráče?

Nejsem takový typ, který na někoho řve nebo něco vysvětluje, snažím se odehrát svoje. Ale musím říct, že ani něco takového nebylo potřeba. Každý ví, o co hraje, aby se dostal na mistrovství Evropy či obdržel pozvánku na další takový kemp. Nikdy jsem na žádném srazu nezažil, že někdo něco odflákl, nebo se mu muselo cokoli vykládat.

Předloňského mistrovství Evropy v Černé Hoře jste se zúčastnil, loni v září v Chorvatsku jste naopak chyběl. Myslíte na nadcházející srpnový šampionát v Maďarsku?

Určitě chci jet. Do Chorvatska jsem nejel kvůli povinnostem v Rakousku, kde jsem hodně chyběl a nebyli tam z toho nadšení, takže jsem pozvánku na kemp před šampionátem vypustil. Teď se situace v Rakousku změnila, měli by mě pustit, takže pokud se do nominace dostanu, pojedu rád.

Co říkáte na soupeře v základní skupině, kam české reprezentaci los přidělil Bulharsko, Portugalsko a Wales?

Nenastoupil jsem ani proti jednomu mančaftu. S Bulharskem se český tým potkal jen v roce 2012, kdy jsem nehrál, Wales jsem možná viděl někde na Evropě, ale jsou to neznámí soupeři. A v minulosti jsem se přesvědčil, že výkonnostní koše při losu nic neznamenají. V Černé Hoře jsme dostali z posledního Španělsko, které ve finále bylo snad nejsilnější. Soupeři se nedají moc přečíst.