1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů
B l a n s k o - Předposlední červnovou neděli se přípravka ročníku 2006 a mladší zúčastnila turnaje E.ON Junior Cup, který se uskutečnil v pěkném areálu v Kostelci na Hané. Turnaje se zúčastnilo 13 družstev rozdělených do dvou skupin, kde se družstva utkala systémem každý s každým.
Dva nejlepší týmy pak postoupili do semifinále. Turnaj byl pro všechny družstva nezvyklý v tom, že se hrál s počtem hráčů 7+1 a na větším hřišti než je pro starší přípravku obvyklé.

Výsledky ve skupině:

FK Blansko - Smržice/Čelechovice 1:0
branka: Kala

FK Blansko - Chvalčov 4:0
branky: Souček 2, Kala, Klimeš

FK Blansko - Rataje 1:0
branka: Kala

FK Blansko - Bystřice pod Hostýnem 1:2
branka: Souček

FK Blansko - Svitavy 1:1
branka: Slanina

FK Blansko - Valašské Klobouky 3:0
branky: Souček 2, Nejezchleb

S bilancí 4 vítězství, 1 remízy a 1 smolné porážky jsme díky svým výkonům i troše štěstí postoupili do semifinále z druhého místa. Zde jsme narazili na nám dobře známý tým Líšně, který vyhrál svoji skupinu bez ztráty bodu. Semifinálový duel přinesl vyrovnaný duel v němž byla přeci jen Líšeň fotbalovější a porazila nás 2:0.

Druhé semifinále ovládl tým Vyškova, který porazil Svitavy. V souboji o třetí místo jsme v repríze zápasu ze skupiny znovu střetli s mužstvem Svitav, které jsme díky brankám Součka a Klimeše, dokázali porazit 2:1.

Celkově jsme obsadili pěkné třetí místo, čímž jsme navázali na dobré výsledky FK Blansko na tomto turnaji z předchozích let. Je také nutné zmínit fakt, že nejlepším brankářem turnaje byl vyhlášen Matyáš Dvořák z našeho oddílu.

Chtěl bych tímto pochválit všechny zúčastněné hráče za velmi dobré výkony a reprezentaci FK Blansko na tomto prestižním turnaji. Myslím, že si turnaj a doprovodné atrakce kluci užili a míč, který každý z nich za své výkony dostal použijí v letních měsících k pilování svých fotbalových dovedností.

Sestava FK Blansko: Matyáš Dvořák, Jan Brázda, Marek Doležel, Matěj Boček, Filip Kovář, Jiří Nejezchleb, Marek Souček, Miroslav Kala, Nikolas Slanina, Martin Müller, Bruno Klimeš
Trenér: Pavel Rajtšlégr
Asistent: Libor Klimeš