1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů
M o h e l n i c e / B l a n s k o - Zvláštní pocity prožíval ofenzivní štírek Petr Kutal. Ten v létě přestoupil do Blanska z Mohelnice, jejíž je odchovancem a proti svému mateřskému klubu zazářil. Vstřelil druhou branku a nakonec se mohl s týmem z prvního vítězství v sezóně.
Připsali jste si první třetiligovou výhru. Jak hodnotíš průběh zápasu v Mohelnici?

Byl to hodně těžký zápas. Největší práci odvedla obrana. My vepředu jste čekali na brejkové situaci, které přišly a mi je dokázali využít. Zaslouženě jsme si odvezli tři body.

Ty jsi byl autorem druhé branky. Popiš celou situaci...

Honza Trtílek vybojoval míč uprostřed hřiště, obešel Romana Kubu a přihrál mi mezi stopery. Já se mezi ně dostal, zakončil zprvní a spadlo to tam.

Pro tebe jako odchovance Mohelnice, kde navíc i bydlíš, ta výhra chutná dvojnásobně sladce...

Samozřejmě. Motivace byla velká a já jsem rád, že jsme to takto dobře zvládli.

Proběhlo na hřišti nějaké hecování s bývalými spoluhráči?

Myslím, že se to projevovalo hlavně v osobních soubojích, ve kterých jsme si nic nedarovali. Samozřejmě pár výměn názorů tam bylo, ale nic zvláštního.

Kdo tě přišel podpořit?

Strejda, bratranec a pár kluků z Mohelnice.

Co říkali na výkon Blanska?

Nečekali, že bysme mohli vyhrát v Mohelnici, která doma neprohrává, takže byli překvapení. Gratulovali mi k výhře i ke gólu.

Teď bude hodně důležité nepodlehnout uspokojení a zodpovědně se připravit na zápas s Uničovem, který má nesmírně kvalitní tým....

Tato výhra nám určitě pomůže psychicky, máme první tři body. Uničov je jeden z favoritů MSFL. Nemáme v zápase s ním co ztratit. Pokud zopakujeme výkon z Mohelnice, tak nejsme bez šance získat další body.

Děkujeme za rozhovor a ať se to podaří!