1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Zlínsko

Blansko

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Zlínsko

Blansko

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů
B l a n s k o - Na sklonku roku jsme o rozhovor požádali předsedu klubu Ing. Jiřího Crhu. Ten se ohlédl za letošním rokem a také za svým dvou a půl letým působením v FK Blansko.
Máme téměř za sebou kalendářní rok 2016. Jaký byl z pohledu předsedy FK Blansko?

Rok 2016 byl pro klub mimořádně úspěšný, neboť jsme vyhráli divizi a podruhé v historii FK Blansko postoupilo do třetí nejvyšší fotbalové soutěže. Moravskoslezská liga je po všech stránkách náročná soutěž, ale moc mě těší, že Blansko fotbalem žije, což vidíme na divácké návštěvnosti při domácích mistrovských zápasech.

Klub jste přebral v létě roku 2014. Jak prozatím Vaše dosavadní působení v čele klubu hodnotíte?

V čele klubu stojím dva a půl roku. V první sezóně mého působení jsme hráli v divizi o záchranu, druhý rok jsme divizi vyhráli a postoupili do Moravskoslezské ligy. Určitě se podařilo nastartovat zájem diváků o fotbal v Blansku, což byl můj hlavní cíl.

V letošním roce se podařilo vybudovat hřiště s umělým povrchem na stadionu na Mlýnské. Nejen pro klub se jedná o významný milník. Jaký je Váš pohled?

Byli jsme jedním z mála měst naší velikosti, kde nebyla umělá tráva, takže podmínky zejména pro zimní přípravu nebyly dobré. To se samozřejmě změnilo výstavbou tohoto sportoviště. Rozhodnutí vedení města vybudovat hřiště s umělým povrchem uvítali nejen blanenští fotbalisté, ale i fotbalové kluby z okolí, které mají zájem hřiště v zimním období také využívat.

Jaké jsou plány pro nejbližší období, potažmo celý rok 2017?

Hlavním cílem je udržet se ve třetí lize a tuto soutěž v našem městě dlouhodobě stabilizovat. Máme vynikající mládežnická družstva a hrát třetí ligu je obrovskou motivací pro mladé fotbalisty. A s tím souvisí i zájem diváků, který bychom chtěli udržet.

Co byste popřál všem příznivcům FK Blansko k vánočním svátkům a do nového roku?

Přeji všem krásné Vánoce a do nového roku zejména pevné zdraví, pohodu a radost ze života. A také radost a potěšení z výkonů fotbalistů FK Blansko.